نمایشگاه پوستر «22 × 22» از سلسله نمایشگاههای دورهای پوستر به همت بهداد شریفی مطلق در مراغه برگزار شد. آقای شریفی مطلق، کارشناس ارشد طراحی گرافیک و دانشجوی دکترای مطالعات تطبیقی هنر است. او هماکنون در حوزۀ طراحی گرافیک فعالیت میکند و در کنار آن به تدریس در دانشگاه مشغول است. در ادامه، صحبتهای ایشان درباره روند برگزاری این نمایشگاه را مرور میکنیم:
ایدۀ اولیه من برای این نمایشگاه، ایجاد ساختاری متشکل از دو بخش: دانشجویی و حرفهای بود. با توجه به تجربهها و همکاریهایم در دانشگاههای مختلف تهران، به این فکر افتادم که میتوانیم چنین ساختاری را در مراغه نیز پیاده کنیم. آثار دانشجویی عمدتاً بر گرافیک فرهنگی تمرکز داشتند و خلاقیت و ایدهپردازی، شاخصۀ اصلی این آثار بود. یکی از نکات برجسته در این آثار، روند ایدهیابی و اجرای کارها بود که دانشجویان بدون کپیبرداری و با آزادی کامل کار کردند. برخی از آثار دانشجویی به سطحی حرفهای رسیدهاند و از این بابت بسیار خوشحال هستم.
در آینده قصد دارم که این نمایشگاه را از یک رویداد ساده فراتر ببرم. پیشنهادی که در نظر دارم، برگزاری سالانه یا دوسالانۀ این نمایشگاه به عنوان دوسالانه یا سالانۀ گرافیک مراغه است. همچنین، جلسات نقد و نشستهای گفتگو محور از بخشهای مهم این رویداد خواهند بود. در این راستا، قصد دارم از اساتید برجسته دعوت کنم تا با حضور در این رویدادها، نقدهای حرفهای در حوزه طراحی گرافیک داشته باشند؛ چه در زمینۀ گرافیک شهری و چه گرافیک مطبوعاتی. حضور این اساتید قطعاً به ارتقای کیفیت و ساختار گرافیک مراغه کمک خواهد کرد.
در این مسیر، از حمایتهای سرکار خانم رزاقی، استاد مشاور اتحادیه گرافیک دانشگاه ملی مهارت، و آقای محمد اردلانی که همراهی کردند، سپاسگزارم. همچنین از آقای عبدی، رئیس ادارۀ فرهنگ و ارشاد اسلامی مراغه، که از ابتدا در کنار ما بودند، تشکر میکنم.
بخشی از هزینههای برگزاری نمایشگاه بهصورت شخصی تأمین شد و بخشی دیگر از طرف دانشگاه ملی مهارت دختران ولیعصر و شهرداری تأمین گردید. از تمامی عزیزانی که در این مسیر همراهی کردند، قدردانی میکنم.
متأسفانه در مراغه خلأ بزرگی در حوزۀ طراحی گرافیک وجود دارد. با وجود سابقۀ غنی فرهنگی و هنری این شهر، خروجی ارتباطات بصری چندان قابل مشاهده نیست، چه در زمینۀ گرافیک شهری و چه در حوزههای اجتماعی. امیدوارم با حرکتهایی که آغاز کردهایم، این وضعیت بهبود یابد.
انتظار میرود با اقدامی که انجام دادیم و با توجه به اینکه مجموعهای بسیار ارزشمند در نمایشگاه داریم (که به صورت گروهی گردآوری شده و اساتید بزرگوار آثار خود را برای من ارسال کردهاند)، این رویداد نقطه عطفی مهم محسوب میشود و باید به طراحی گرافیک با جدیت بیشتری نگاه شود. همانطور که در تمام دنیا و تمام کشورهای دنیا طراحی گرافیک یکی از اصول اساسی و پایهای برای ارتباطات بصری آن کشورها محسوب میشود. بدون زبان گرافیک ارتباط بیمعناست و بنظر میرسد که میتوان از این ظرفیت و پتانسیل بسیار بالای حضور اساتید استفاده کنیم. هرچند خیلی دیر، ولی باز جای امیدواری وجود دارد که با حمایت مسئولین خصوصا کسانیکه که در این حوزه ارتباط مستقیمی دارند بتوانیم یک تحول بسیار مهمی را در این حوزه رقم بزنیم.
انتظار دارم که حداقل در حوزه گرافیک مطبوعاتی نیز در این شهر شاهد تغییرات مثبتی باشیم. پتانسیل بالایی در این زمینه وجود دارد و میتوانیم از اساتید برجسته برای برگزاری ورکشاپها و یا طراحی پروژههای فرهنگی-اجتماعی استفاده کنیم.
هدف ما ایجاد یک رویداد کمنظیر در مراغه بود و رویداد 17 شهریور یکی از بزرگترین دستاوردها در این زمینه بود، چرا که حتی در سطح منطقه نیز چنین مجموعهای وجود نداشت. اگر مسئولین توجه بیشتری نشان دهند، خواهند دید که این ظرفیتها تصادفی به وجود نیامدهاند و پشت آنها فکر و برنامهریزی وجود دارد. با حرفهایتر شدن ساختار این رویداد، میتوان تأثیرات مهمی را در سطح شهر و منطقه شاهد بود.
به امید اتفاقات عالی در آینده.
نظرات کاربران