پایگاه خبری هامپوئیل
0

پژوهشگر مرکز دیرینه‌شناسی پاریس: مراغه، یکی از مناطق برجسته فسیلی پستانداران باستانی

پژوهشگر مرکز دیرینه‌شناسی پاریس: مراغه، یکی از مناطق برجسته فسیلی پستانداران باستانی
بازدید 4

پژوهشگر برجسته مرکز دیرینه‌شناسی پاریس اظهار داشت: مراغه یکی از شناخته‌شده‌ترین و کهن‌ترین مناطق فسیلی پستانداران باستانی است که بیش از ۱۵۰ سال پیش کشف شد و از آن زمان تاکنون چندین تیم تحقیقاتی بین‌المللی به طور گسترده بر روی آن مطالعه کرده‌اند.

پروفسور شوکت شن (Pr. Dr. Şevket ŞEN) در پاسخ به سوالات خبرنگاران که به صورت ایمیلی مطرح شده بود، افزود: بخش قابل توجهی از بقایای فسیلی مراغه هم‌اکنون در چندین موزه معتبر جهان، از جمله موزه پاریس، نگهداری می‌شود.

وی در ادامه گفت: در سال‌های اخیر، مؤسسات تحقیقاتی در سراسر دنیا پس از یک دوره وقفه طولانی، تحقیقات جدیدی در زمینه فسیل‌های مراغه آغاز کرده‌اند.

این پژوهشگر با ابراز خوشحالی از فرصتی که در سال ۱۳۸۷ برای بازدید و پژوهش در منطقه فسیلی مراغه داشته است، تصریح کرد: آغاز دوباره تحقیقات در مراغه گامی بسیار مهم است که امیدواری‌ها را برای توسعه بیشتر دانش ما در زمینه فسیل‌های این منطقه تقویت کرده است.

این دیرینه‌شناس برجسته بین‌المللی افزود: به طور طبیعی، این حرکت تحقیقاتی جدید با سازماندهی و پشتیبانی مناسب در نهایت به تأسیس اولین مرکز جامع دیرینه‌شناسی ایران در مراغه منجر خواهد شد.

پروفسور «شن» اظهار داشت که مطالعات پیشین در این منطقه به طور سیستماتیک انجام نشده و از کارآیی لازم برخوردار نبوده‌اند؛ به همین دلیل، تحقیقات جدید برای پیشبرد علم دیرینه‌شناسی مهره‌داران ضروری به نظر می‌رسد.

وی همچنین با اشاره به جمع‌آوری تعداد قابل توجهی از فسیل‌ها از منطقه مراغه در سال‌های اخیر، گفت: با این حال، این تعداد همچنان بسیار کمتر از فسیل‌هایی است که به عنوان نمونه در موزه‌های بزرگی مانند پاریس نگهداری می‌شود.پژوهشگر مرکز دیرینه‌شناسی پاریس: مراغه، یکی از مناطق برجسته فسیلی پستانداران باستانی

این دیرینه‌شناس تأکید کرد که برای دستیابی به این هدف، نیاز است که تحقیقات بیشتری در مراغه انجام شود. همچنین، فراهم آوردن زیرساخت‌های اساسی برای مستندسازی، آماده‌سازی، بازسازی و حفاظت از فسیل‌ها امری ضروری است.

پروفسور «شِن» افزود: طرح پژوهشکده دیرینه‌شناسی مراغه که در حال ساخت است، مکان مناسبی برای این منظور به شمار می‌رود. ما امیدواریم که روند ساخت این مرکز تسریع شود و به زودی به بهره‌برداری برسد.

پژوهشگر مرکز تحقیقات دیرینه‌شناسی پاریس همچنین اشاره کرد که نکته حائز اهمیت دیگر این است که ارزش واقعی فسیل‌های مراغه تنها در نمایش آنها نیست، بلکه استفاده از این فسیل‌ها در تحقیقات علمی و آموزش است. در عین حال، داشتن یک موزه و نمایشگاه باکیفیت می‌تواند به جذب گردشگر و توسعه منطقه نیز کمک کند.

وی در پاسخ به پرسش: در مورد چگونگی بهره‌برداری از فسیل‌های مراغه، گفت: برای دستیابی به ارزش‌های بیشتر از این فسیل‌ها، باید آنها به عنوان منبعی برای تحقیق و آموزش مورد استفاده قرار گیرند. زیرا مراغه تنها نقطه در ایران است که فسیل‌های آن از اهمیت علمی بالایی برخوردارند.

پروفسور «شن» با تأکید بر اهمیت ماهیت تحقیقاتی این موضوع، ابراز امیدواری کرد که مطالب وی موجب پیشرفت بیشتر در تحقیقات منطقه فسیلی مراغه شود. او معتقد است که این منطقه از نظر علمی نه تنها برای ایران، بلکه برای دنیا نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

منطقه فسیلی مراغه به دلیل تراکم بالای فسیل‌ها و دسترسی آسان به آنها به عنوان «بهشت دیرینه‌شناسان جهان» شناخته می‌شود و مرکز اصلی این منطقه ارزشمند «دره گرگ» است.پژوهشگر مرکز دیرینه‌شناسی پاریس: مراغه، یکی از مناطق برجسته فسیلی پستانداران باستانی

منطقه فسیلی مراغه به دلیل قرار گرفتن در مسیر مهاجرتی پستانداران دوران سوم میان اروپا، آفریقا و آسیای شرقی، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. این موقعیت جغرافیایی موجب شده تا مراغه به یک منطقه کلیدی در مطالعات دیرینه‌شناسی و بررسی روندهای تکاملی حیوانات در این دوره تبدیل شود.

تحقیقات داخلی زمینه‌ساز تأسیس مرکز دیرینه‌شناسی کشور شدند

مطالعه‌های داخلی زمینه‌ساز تاسیس مرکز دیرینه‌شناسی کشور شدند. دفتر موزه تاریخ طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست در سال ۱۳۸۰ شمسی و با همکاری دانشگاه تبریز به مدت چهار سال حفاری‌هایی در منطقه مراغه انجام داد و نمونه‌های متنوعی از فسیل‌های پستانداران استخراج کرد. این فسیل‌ها هم‌اکنون در این اداره نگهداری می‌شوند. این تحقیقات به عنوان سرآغازی برای تاسیس مرکز دیرینه‌شناسی کشور در مراغه و راه‌اندازی موزه‌های فسیل در سراسر کشور محسوب شد.

از سال ۱۳۸۴ تاکنون، کارشناسان سازمان حفاظت محیط زیست حفاری و استخراج فسیل‌ها را ادامه داده‌اند و تعداد قابل توجهی از نمونه‌ها استخراج، مطالعه و شناسایی شده‌اند. پروفسور «شن» نیز این کاوش‌ها را مرحله جدیدی از تحقیقات بر روی فسیل‌های مراغه برشمرد.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده بیشتر