با توجه به نقش حیاتی بخش اورژانس بهعنوان قلب سیستمهای بهداشتی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اجرای بند ۳ دستورالعمل برنامه تحول نظام سلامت و استقرار متخصصان مقیم در بیمارستانهای دولتی، به دنبال ارائه خدمات سریع و مؤثر به مردم است. هدف این مطالعه، بررسی و مقایسه شاخصهای عملکردی بخش اورژانس بیمارستانهای دانشکده علوم پزشکی مراغه، پیش و پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت و استقرار متخصصان مقیم میباشد.
با وجود اهمیت شاخصهای عملکردی بخش اورژانس، تاکنون اطلاعرسانی و پژوهشهای جامعی در این زمینه توسط مسئولان دانشکده علوم پزشکی مراغه انجام نشده است. این مطالعه به صورت توصیفی-تحلیلی، عملکرد اورژانس بیمارستانهای این دانشکده را در سالهای اخیر بررسی میکند. انتظار میرود سرپرست دانشکده، با ارائه دادههای آماری دقیق و شفاف به شهروندان، زمینه تعامل و مشارکت عمومی را تقویت کرده و ارتباطات مؤثری با بخش سلامت برقرار کند.
دادهها با استفاده از آزمون آماری Paired t تجزیهوتحلیل میشوند تا تفاوت میانگین شاخصهایی مانند «درصد بیماران تعیین تکلیفشده ظرف مدت ۶ ساعت، خروج بیماران از اورژانس ظرف کمتر از ۱۲ ساعت، ترک با رضایت شخصی، مدت زمان تریاژ» و همچنین درصد احیای ناموفق، بررسی شود. هدف این است که یافتهها بهصورت توصیفی ارائه شوند و مشارکت شهروندان در ارتقای پروژههای درمانی تسهیل شود.
نتایج پژوهش، عملکرد شاخصها در دوره مدیریت بیش از ۴ ساله دکتر ارجمند را ارزیابی میکند. سؤال اساسی این است که کدام برنامهها و تدابیر، حضور متخصصان مقیم را به بهبود شاخصهای اورژانس منجر کرده و چگونه میتوان با تداوم و اصلاح این برنامهها، به ارتقای شاخصهای بیمارستانی و سلامت جامعه شهری مراغه دست یافت. تحقق این اهداف نیازمند برنامهریزی دقیق و اطلاعرسانی همزمان با اجراست، زیرا وعدههای بدون عمل، نتایج مطلوب را به همراه نخواهد داشت.
لینک زیر جهت اطلاع و بررسی دقیق توسط سرپرست دانشکده علوم پزشکی مراغه برای مدیریت مرتبط، مورد توجه قرار گیرد:
نظرات کاربران