معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی مراغه اعلام کرد که ۱۰ تن مواد غذایی فاسد، تاریخ مصرف گذشته و غیرمجاز که در طی بازدیدها و کنترلهای منظم از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی شناسایی و توقیف شده بودند، با حضور نمایندگان دستگاههای مربوطه در محل دفن زبالههای شهرداری معدوم و امحاء شدند.
دکتر الهه حقگشایی اظهار کرد: مصرف این مقدار مواد غذایی فاسد و تاریخ مصرف گذشته میتواند تهدیدی جدی برای سلامت عمومی باشد و خوشبختانه با اقدامات سریع و قاطع، این مواد ضبط و از چرخه مصرف خارج شدند.
وی تاکید کرد: حفظ امنیت غذایی یکی از اصول حیاتی برای تأمین سلامت جامعه است. به همین دلیل، معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی با دقت و حساسیت فراوان، نظارت مستمر و دقیقی بر مراکز عرضه مواد غذایی و اماکن عمومی انجام میدهد.
دکتر حقگشایی اظهار داشت: این اقدامات نظارتی با همکاری نمایندگانی از دادستانی، فرماندهی انتظامی، شهرداری، حراست، بازرسی، بخش حقوقی و گروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی صورت میگیرد.
وی از شهروندان خواست تا هنگام خرید محصولات به تاریخ تولید و انقضای کالاها، کیفیت محصولات و شرایط بهداشتی مراکز عرضه توجه داشته باشند و در صورت مشاهده تخلفات، با استفاده از سامانه ۱۹۰ اقدام به گزارشدهی کنند.
واقعیتی درباره تاریخ مصرف و انقضای مواد غذایی
آگاهی از اهمیت تاریخ انقضای مواد غذایی و مفهوم دقیق آن میتواند در هنگام خرید کمک زیادی به شما کند. تاریخ انقضا و دیگر تاریخهای درج شده روی محصولات، اطلاعاتی مهم برای مصرفکنندگان به شمار میروند.
«تاریخ مصرف» یا «بهترین زمان مصرف» نشاندهنده زمانی است که محصول در اوج تازگی و کیفیت قرار دارد و مصرفکنندگان میتوانند از آن استفاده کنند. با این حال، برخی افراد این تاریخ را به عنوان زمان فساد مواد غذایی و ناسالم شدن آن میدانند که اشتباه است.
تاریخ تولید نشاندهنده زمانی است که محصول در کارخانه تولید شده و تاریخ بستهبندی، آخرین زمانی است که محصول در بستهبندی خود قرار میگیرد.
بسیاری از افراد برای تشخیص زمان فاسد شدن محصول به برچسب «تاریخ عرضه» توجه میکنند، اما این تاریخ به معنای تاریخ انقضا نیست. «تاریخ عرضه» تاریخی است که تولیدکننده و عرضهکننده از طریق آن میتوانند موجودی انبار خود را بررسی کنند و محصولات نزدیک به این تاریخ معمولاً با تخفیف قابل توجهی به بازار عرضه میشوند.
هیچیک از این تاریخها، تاریخ انقضا محسوب نمیشوند و نشاندهنده بیخطر بودن یا ناسالم بودن محصول نیستند. تاریخ انقضای مواد غذایی به زمانی اشاره دارد که تا آن تاریخ مصرف محصول در بستهبندی بیخطر است و پس از آن، کیفیت مواد بهویژه کاهش مییابد.
نظرات کاربران