پایگاه خبری هامپوئیل
0

شب‌زنده‌داری و افزایش احتمال ابتلا به افسردگی

شب‌زنده‌داری و افزایش احتمال ابتلا به افسردگی
بازدید 17

محققان دریافته‌اند که جغدهای شب، یا به عبارت دیگر، افرادی که تا دیروقت بیدار می‌مانند، در معرض افزایش خطر افسردگی قرار دارند.

به گزارش پایگاه خبری هامپوئیل و به نقل از مدیسن نت، یک مطالعه جدید به بررسی علل این پدیده پرداخته و یافته‌های جالبی به دست آورده است.

براساس این مطالعه، شب زنده‌داران معمولاً کمتر در لحظه حال زندگی می‌کنند. این موضوع، همراه با خواب بی‌کیفیت و مصرف الکل، می‌تواند توضیح‌دهنده افزایش خطر ابتلا به افسردگی در آنها باشد.

سایمون ایوانز، محقق ارشد و مدرس علوم اعصاب در دانشگاه سوری بریتانیا، توضیح داد: ما جنبه‌های مختلف ذهن‌آگاهی را به عنوان عوامل تاثیرگذار در این زمینه در نظر گرفتیم.

محققان تأکید کردند که جنبه “عمل با آگاهی” که در آن افراد به‌طور کامل در لحظه حال درگیر می‌شوند، به‌عنوان یک نقش محافظتی در مقابل افسردگی شناخته شده است.

در این تحقیق، بیش از ۵۵۰ دانشجوی دانشگاه از طریق یک پرسشنامه آنلاین مورد بررسی قرار گرفتند. این دانشجویان اطلاعاتی در مورد الگوهای خواب، ذهن‌آگاهی، مصرف الکل و سطوح افسردگی و اضطراب خود ارائه دادند.

محققان گزارش می‌دهند که طبق نتایج به‌دست‌آمده از یک تحقیق جدید، افراد شب زنده‌دار بیشتر از افرادی که به‌طور منظم به موقع می‌خوابند، احتمال دارد علائم افسردگی را تجربه کنند.

این تحقیق نشان داد که جغدهای شب (افرادی که عادت دارند تا دیروقت بیدار بمانند) کیفیت خواب ضعیف‌تری نسبت به افراد سحرخیز یا کسانی که خواب منظم دارند، دارند و تمایل بیشتری به مصرف الکل نشان می‌دهند. محققان خاطرنشان کردند که این یافته‌ها با مطالعات پیشین هم‌خوانی دارد که خواب نامناسب و مصرف الکل را به عنوان عوامل مرتبط با افسردگی شناسایی کرده‌اند.

بر اساس گزارش تیم تحقیقاتی، افرادی که صبح‌ها زود بیدار می‌شوند و به‌طور معمول خواب با کیفیتی دارند، به احتمال زیاد هوشیاری بیشتری دارند و در طول روز از خستگی، بی‌توجهی و سرگردانی ذهنی کمتری رنج می‌برند. در مقابل، افراد شب‌زنده‌دار به دلیل اختلال در کیفیت خواب‌شان، بیشتر با خواب‌آلودگی در طول روز مواجه هستند که در نتیجه، آگاهی کمتری از لحظه حال دارند و ممکن است از تمرکز و توجه کمتری برخوردار شوند.

نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که افراد شب زنده‌دار با تمرین ذهن‌آگاهی، کاهش مصرف الکل و بهبود کیفیت خواب می‌توانند از بروز افسردگی جلوگیری کنند.

محققان در نهایت نتیجه‌گیری کردند که با توجه به محبوبیت روزافزون آموزش ذهن‌آگاهی برای بهبود سلامت روان، این تحقیق نشان می‌دهد که در طراحی مداخلات ذهن‌آگاهی باید تقویت جنبه “عمل با آگاهی” به‌عنوان یک اولویت در نظر گرفته شود تا به افراد کمک کند در لحظه حال زندگی کنند و از مشکلات روانی مانند افسردگی پیشگیری کنند.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده بیشتر