معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به تولید ۱۲۵ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در کشور، گفت: سرانه امنیت غذایی هر ایرانی به ۱۳۰۰ کیلوگرم رسیده است.
به گزارش پایگاه خبری هامپوئیل، شاهپور علاییمقدم، معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی در نشست هماهنگی صندوقهای حمایت از توسعه بخش کشاورزی اظهار کرد: با وجود ارزش ۲۵ میلیارد دلار برای صادرات و واردات بخش کشاورزی و واردات ۱۶ میلیون تن نهاده، اما صندوقهای حمایت از توسعه بخش کشاورزی، اتحادیهها و تشکلها نقش زیادی در این فرآیند ندارند.
وی افزود: در حال حاضر ۴۳ صندوق استانی و محصولی و تخصصی با سرمایهگذاری ۳.۷ هزار میلیارد تومان و ۸۷۰۰ تشکل کشاورزی فعال هستند که میتوانند در واردات و صادرات نهادهها و محصولات کشاورزی، به ویژه گوشت قرمز، نقشآفرینی کنند. در صورتی که ظرفیت اضافی در این زمینه ایجاد شود، میتوان از سایر سرمایهگذاران نیز بهره برد.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی در ادامه بر لزوم ایجاد سازوکارهای مناسب برای ورود این صندوقها، اتحادیهها و تشکلهای کشاورزی به چرخه صادرات و واردات تأکید کرد و گفت: معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی باید در این راستا اقدامات لازم را انجام دهد.
وی در پایان یادآور شد: صندوقها، اتحادیهها و تشکلهای بخش کشاورزی موظف هستند واردات ۱۶ میلیون تن نهاده کشاورزی، که بار مالی آن حدود ۱۴ میلیارد دلار است، را بر عهده گرفته و برای فرآیندهای لازم آماده شوند.
شاهپور علاییمقدم، معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی، در ادامه سخنان خود گفت: کشاورزی باید از مرحله تولید تا مصرف نهایی، یعنی از “سر مزرعه تا سر سفره”، با همکاری صندوقهای حمایت از بخش کشاورزی، اتحادیهها و تشکلها دنبال شود. به ویژه اینکه حلقههای پس از تولید، مهمترین بخشهای درآمدزای کشاورزی و خلق ثروت در بخش تولید هستند.
وی همچنین بر ضرورت توجه به کشاورزی مراقبتی در ایران تأکید کرد و افزود: کشاورزی در ایران به دلیل وجود مخاطرات زیاد، از جمله تغییرات اقلیمی، گرم شدن زمین، کاهش بارشها، محدودیت منابع تجدیدپذیر و افزایش دیاکسید کربن که بر عملیات فتوسنتز گیاهان تأثیر منفی میگذارد، با ریسکهای فراوانی مواجه است.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: باید توجه داشت که نمیتوان از کشاورزی به راحتی عبور کرد، زیرا کشاورزی سنگر تأمین غذایی مردم کشور است و هر کشوری که در این بخش موفق باشد، در نهایت قدرتمند خواهد بود.
وی با اشاره به منابع طبیعی کشور گفت: از ۱۶۵ میلیون هکتار مساحت ایران، تنها ۱۵ درصد آن به اراضی سبز و قابل کشت اختصاص دارد. با این حال، کشاورزان، محققان و مروجان کشاورزی در این سنگر به خوبی فعالیت کردهاند و توانستهایم سالانه ۱۲۵ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی تولید کنیم.
علاییمقدم در ادامه سرانه امنیت غذایی هر ایرانی را ۱۳۰۰ کیلوگرم عنوان کرد و افزود: این دستاورد نتیجه تلاشهای بیوقفه کشاورزان، محققان و مدیریت مؤثر اراضی و تولیدات کشاورزی در کشور است.
وی در خصوص قوانین حوزه کشاورزی نیز گفت: در کشور ما قوانین متعددی برای بخش کشاورزی وجود دارد، به ویژه قانون برنامههای توسعهای، اما برای تحقق اهداف آنها نیاز به تأمین اعتبارات است و سازمان برنامه و بودجه کشور باید در این زمینه اعتبار لازم را تخصیص دهد.
نظرات کاربران