رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد که نوجوانانی که دخانیات مصرف میکنند، به تدریج ریههایشان تبدیل به بافت اسفنجی شده و از بین میرود.
بهزاد ولیزاده، رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت، گفت: صنایع چندملیتی تولید دخانیات در تلاش هستند تا بازارهای کشورهای مختلف را آلوده کرده و نوجوانان و جوانان را به مصرف دخانیات جذب کنند.
وی افزود: محصولات نوپدید مانند سیگارهای الکترونیک که به عنوان وسایل انتقال نیکوتین شناخته میشوند، نیاز به اطلاعرسانی دارند تا مردم از خطرات آنها آگاه شوند.
ولیزاده تأکید کرد: سیگار الکترونیک و سایر ابزارهای مشابه صرفاً برای افزایش اعتیاد و وابستگی به دخانیات طراحی شدهاند. این محصولات با طعمها و عطرهای جذاب خود، به ویژه برای جذب نوجوانان ساخته میشوند و استفادهکنندگان از آنها به مصرفکنندگان دائم دخانیات تبدیل میشوند.
رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تأکید بر اینکه محصولات و ابزارهای خطرناک همچون سیگار الکترونیک هیچ کمکی به ترک مصرف دخانیات نمیکنند، اظهار کرد: تنوع طعم این محصولات بسیار زیاد است و بوی آنها به دلیل مواد شیمیایی سرطانزا خطرات زیادی به همراه دارد. این مواد تنها گیرندههایی را در مغز فعال میکنند که باعث وابستگی به نیکوتین و ایجاد تقاضا برای مصرف بیشتر میشوند.
ولیزاده افزود: هیچ شرکتی نیکوتین را از محصولات خود حذف نمیکند، زیرا این ماده موجب ایجاد وابستگی شده و باعث افزایش مصرف میشود. کشورهایی که مصرف سیگار و دیگر محصولات دخانی را ممنوع کردهاند، هماکنون با چالش محصولات نوپدید و جدید مواجه هستند.
وی تصریح کرد: باید اراده ملی را برای مقابله با این معضل تقویت کنیم. ستاد کشوری کنترل دخانیات اقدامات مختلفی از جمله اعلام ممنوعیتها را انجام داده، اما به دلیل سود بالای این محصولات، متخلفان همچنان به فعالیتهای غیرقانونی خود ادامه میدهند. مصرفکنندگان این محصولات نه تنها به خود آسیب میزنند، بلکه سلامت اطرافیانشان را نیز به خطر میاندازند.
ولیزاده تأکید کرد: نوجوانانی که دخانیات مصرف میکنند، ریههایشان به شکل اسفنجی در میآید و از بین میرود. باید با جدیت بیشتری با این مشکل مقابله کنیم. همچنین، تنباکوهای جویدنی که باعث سرطانهای حفره دهان و ایجاد وابستگی میشوند، باید ممنوع شوند.
نظرات کاربران