دیابت نوع ۲ تا حدی به علت ناتوانی سلولهای بتای پانکراس در پاسخ مناسب به سطح قند خون بروز میکند.
به نقل از هلث دی نیوز، تحقیقات جدید نشان میدهد که تغییر به رژیم غذایی کمکربوهیدرات ممکن است به بهبود عملکرد سلولهای بتا و تقویت سلامت بیماران کمک کند.
دکتر «باربارا گوور»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه آلاباما، تأکید میکند: «افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ که رژیم کمکربوهیدرات دارند، میتوانند عملکرد سلولهای بتای خود را بازسازی کنند، دستاوردی که با دارو قابل دستیابی نیست.»
وی افزود: «نتایج نشان میدهد افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ خفیف، با کاهش مصرف کربوهیدرات، ممکن است بتوانند دارو را قطع کرده و با مصرف وعدهها و میانوعدههای حاوی پروتئین بیشتر که نیازهای انرژی آنها را تأمین میکند، وضعیت بهتری داشته باشند.»
تیم تحقیقاتی خاطرنشان کرد که دیابت نوع ۲ به دلیل اختلال عملکرد و از دست دادن سلولهای بتا رخ میدهد.
سلولهای بتا در لوزالمعده (پانکراس) تولید میشوند و مسئول تولید انسولین هستند، هورمونی که برای کنترل سطح قند خون در بدن ضروری است.
تیم تحقیق این فرضیه را مطرح کرد که آسیب به سلولهای بتا ممکن است، تا حدی، ناشی از مصرف بیش از حد غذاهای غنی از کربوهیدرات مانند نان و ماکارونی باشد.
در مطالعه اخیر، تیم تحقیق ۵۷ بزرگسال مبتلا به دیابت نوع ۲ را در دو گروه مختلف قرار داد. برخی از این بیماران رژیم غذایی کمکربوهیدرات (۹٪ کربوهیدرات و ۶۵٪ چربی) را رعایت کردند، در حالی که گروه دیگر رژیم غذایی پرکربوهیدرات (۵۵٪ کربوهیدرات و ۲۰٪ چربی) داشتند.
نتایج این تحقیق نشان داد که تمامی افرادی که از رژیمهای کمکربوهیدرات پیروی کردند، بهبود قابل توجهی در پاسخ سلولهای بتا به قند خون داشتند.
دکتر گوور اظهار کرد: «برای بررسی اینکه آیا یک رژیم غذایی کمکربوهیدرات میتواند عملکرد سلولهای بتا را بهبود بخشد و بهبودی در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ ایجاد کند، به تحقیقات بیشتری نیاز است.»
نظرات کاربران