پایگاه خبری هامپوئیل
0

امضای قرارداد انتقال دانش فنی تولید گندم «پایا» به اردبیل

امضای قرارداد انتقال دانش فنی تولید گندم «پایا» به اردبیل
بازدید 5

رئیس مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور اعلام کرد: قرارداد انتقال دانش فنی تولید و تکثیر رقم گندم «پایا» با بخش خصوصی برای استان اردبیل به امضا رسید.

مظفر روستایی روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران گفت: امتیاز انحصاری تولید و تکثیر بذر این رقم پرظرفیت، طی قراردادی ۱۰ساله به بخش خصوصی واگذار شده است.

بیستر بخوانید: گندم دیم با ارقام جدید 25 درصد پربارتر شد!

وی با اشاره به اهداف این قرارداد افزود: این توافق در راستای انتقال دانش فنی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های بخش خصوصی انجام شده است. شرکت‌های متقاضی در سایر استان‌ها نیز می‌توانند برای تکثیر این رقم و سایر محصولات زراعی دیم مؤسسه، درخواست مشارکت و عقد قرارداد ارائه دهند.

روستایی خاطرنشان کرد: مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور در حال حاضر ۹۵ قرارداد فعال با شرکت‌های خصوصی برای تکثیر ارقام جدید گندم، جو، نخود، عدس، ماشک و گلرنگ دارد و از همکاری با تمامی شرکت‌های علاقه‌مند در این حوزه استقبال می‌کند.

بیشتر بخوانید: فعالیت ۵۴ پایگاه دیم در سراسر کشور

وی درباره ویژگی‌های رقم گندم پایا اظهار داشت: این رقم با کیفیت نانوایی بالا، عملکرد مطلوب و مقاومت بیشتر در برابر تنش‌های محیطی، به عنوان گندمی زودرس و مقاوم به بیماری‌ها شناخته می‌شود.

رئیس مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم افزود: میانگین عملکرد گندم پایا در دیمزارهای کشور حدود ۳,۸۱۹ کیلوگرم در هکتار است و در سال ۱۳۹۸ برای دیمزارهای مناطق گرمسیر و نیمه‌گرمسیر معرفی شده است.

امتیاز انحصاری و موقت تولید و تکثیر رقم گندم نان «پایا» به شرکت تولیدی و توزیعی «قزل مغان» در استان اردبیل واگذار شده است.امضای قرارداد انتقال دانش فنی تولید گندم «پایا» به اردبیل

مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور که بخش ستادی آن در مراغه و معاونت آن در کرمانشاه مستقر است، پنج ایستگاه تحقیقاتی اصلی در مناطق مختلف کشور دارد که هر یک نماینده یکی از اقلیم‌های خاص کشور هستند.

ایستگاه تحقیقاتی مراغه به عنوان نماینده اقلیم سرد فعالیت می‌کند، در حالی که ایستگاه «قاملو» در کردستان نماینده اقلیم بسیار سرد است. ایستگاه «سرارود» در کرمانشاه نمایندگی اقلیم معتدل را برعهده دارد و ایستگاه گچساران در کهگیلویه و بویراحمد نماینده اقلیم گرمسیری است. همچنین ایستگاه «شیروان» در خراسان شمالی به عنوان نماینده اقلیم سرد و خشک شناخته می‌شود.

این ایستگاه‌ها نقش کلیدی در پیشبرد تحقیقات و بهبود عملکرد محصولات زراعی در شرایط دیم دارند و دستاوردهای آنها به توسعه کشاورزی دیم و ارتقای بهره‌وری در مناطق مختلف کشور کمک شایانی می‌کند.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده بیشتر