وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد که در حال حاضر حدود ۹۸ درصد از بذر مصرفی کشور در داخل ایران تولید میشود که این میزان بالغ بر ۷۰۰ هزار تن و به ارزش تقریبی یک میلیارد یورو است.
غلامرضا نوری قزلجه در مراسم رونمایی از هفت رقم بذر کاهوی تولیدشده با استفاده از فناوری هیبرید و رقم اصلاحشده گلرنگ در مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران، گفت: «در شرایط کنونی که تغییرات اقلیمی به سرعت در حال وقوع است و پیشبینیها به هم میریزد، استفاده از قابلیتهای ژنتیکی موجود در بذرها از اهمیت بالایی برخوردار است.»
وی افزود: «هدف ما این است که با بهرهبرداری از این ظرفیتها، به محصول و عملکردی مطلوب دست یابیم که بتواند در برابر تغییرات و تنشهای محیطی زنده و غیرزنده مقاوم باشد. همچنین باید توجه بیشتری به افزایش تولید و مدیریت منابع خاک و آب داشته باشیم.»
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به افزایش جمعیت کشور، کسری موجود در تراز تجاری و ضرورت تأمین امنیت غذایی، بر اهمیت توجه بیشتر به موضوع بذر بهعنوان یکی از نهادههای کلیدی در کشاورزی تأکید کرد. وی اعلام کرد که در حال حاضر حدود ۹۸ درصد از بذرهای مصرفی در ایران در داخل کشور تولید میشود که وزنی معادل ۷۰۰ هزار تن و ارزشی نزدیک به یک میلیارد یورو دارد.
نوری قزلجه همچنین به تلاشها و زحمات کشاورزان و فعالان این حوزه اشاره کرد و افزود که تأمین بخش عمدهای از نیازهای اساسی کشور، به ویژه کالاهای اساسی، نتیجه این تلاشهاست. وی یادآور شد که تقریباً دو درصد از بذرهای مورد نیاز کشور، معادل حدود هفت هزار تن، وارداتی است و در زمینه بذرهای هیبریدی و مورد نیاز برای کشتهای گلخانهای و سبزی و صیفی، تقریباً ۹۰ درصد واردات داریم.
او با بیان اینکه رخداد امروز نمونهای از پیشرفت به سوی خودکفایی و تأمین نیازهای داخلی کشور است، گفت: باید به سمتی پیش برویم که قادر باشیم نیازهای خود را برآورده کنیم و این امکان را داریم که در آینده در زمینه بذرهای هیبریدی و محصولات سبزی و صیفی که ارزش افزوده و ارزآوری بیشتری دارند، به عنوان صادرکننده فعالیت کنیم.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به فعالیت حدود ۴۵۰ شرکت در زمینه بذر، شامل تهیه، توزیع، تأمین و اصلاح، اظهار داشت که بیش از ۹۰ درصد این شرکتها متعلق به بخش خصوصی هستند. او همچنین افزود: ما معتقدیم که بخش خصوصی از نظر چابکی و بهرهوری اقتصادی برتری دارد و کار را به صورت دقیقتری انجام میدهد، بنابراین تمامی امکانات وزارت جهاد کشاورزی و جهاد دانشگاهی در اختیار فعالان این حوزه برای تحقق امنیت غذایی قرار خواهد گرفت.
نظرات کاربران