علیاصغر فاتحیفر، رئیس سازمان جهاد دانشگاهی آذربایجان شرقی، اعلام کرد که تاکنون بیش از ۱۷۰۰ نوزاد با کمک متخصصان ناباروری این مرکز به دنیا آمدهاند.
وی عنوان کرد که مرکز ناباروری جهاد دانشگاهی استان، مجهز به تکنولوژیهای روز و کادر تخصصی، در سطح ملی و بینالمللی فعالیت دارد و خدماتی چون زنان و مامایی، جراحی، مشاوره روانشناسی، جنینشناسی، رحم اجارهای، تعیین جنسیت، خون بند ناف، کلینیک اهدا، مشاوره و آزمایشگاه ژنتیک، لنفوسیتتراپی و دیگر خدمات مرتبط را ارائه میدهد.
فاتحیفر با اشاره به سابقهی بیش از دهسالهی این مرکز افزود که سالانه حدود ۲۲۰۰ پروندهی جدید در این مرکز ثبت میشود و در مجموع، به حدود ۲۵ هزار نفر خدمات درمانی ارائه میشود. وی همچنین تأکید کرد که بیش از ۴۵ درصد مراکز ناباروری کشور وابسته به جهاد دانشگاهی هستند و مرکز ناباروری آذربایجان شرقی نیز در راستای تحقق سیاستهای جوانسازی جمعیت و بازگرداندن امید به زوجهای نابارور به فعالیت خود ادامه میدهد.
علیاصغر فاتحیفر، رئیس سازمان جهاد دانشگاهی آذربایجان شرقی، با اشاره به تاثیر چشمگیر جهاددانشگاهی در حوزهی جوانسازی جمعیت، به تلاشهای ماندگار دکتر کاظمی آشتیانی، بنیانگذار این حوزه، اشاره کرد و گفت: امروز دیگر نیازی نیست زوجهای نابارور برای درمان به خارج از کشور بروند؛ بیشتر آنان میتوانند در استان خود یا استانهای همجوار درمان شوند.
وی با تأکید بر نقش جهاددانشگاهی به عنوان نهادی عمومی و غیردولتی که به صورت خودگردان فعالیت میکند، افزود: این مراکز تمامی تجهیزات و کیتهای پزشکی مورد نیاز را با ارز آزاد تهیه کرده، اما خدمات درمانی را با تعرفههای نیمهدولتی به بیماران ارائه میدهند و کیفیت درمانها با استانداردهای جهانی همخوانی دارد.
فاتحیفر در ادامه گفت که جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی علاوه بر درمان ناباروری، خدمات گستردهای در حوزههای آزمایشگاه تشخیص طبی، مشاوره ژنتیک، طب کار، طب پیشگیری، کلینیک زخم، و ذخیره خون بند ناف ارائه میدهد و تلاش دارد تا سطح خدمات درمانی در استان را بهبود بخشد.
او با اشاره به فعالیت مرکز درمان ناباروری این نهاد به نام زندهیاد دکتر سعید کاظمی آشتیانی، اظهار داشت: دکتر آشتیانی نخستین کسی بود که پژوهشهای خود را در زمینه ناباروری در دانشگاه آغاز کرد و با حمایتهای رهبر معظم انقلاب، اکنون شاهد گسترش و توسعه مراکز درمان ناباروری و پژوهشگاههای رویان و ابن سینا در کشور هستیم.
رئیس سازمان جهاد دانشگاهی آذربایجان شرقی افزود: درمانهای ناباروری در سطح جهانی بین ۳۰ تا ۳۵ درصد موفقیت دارد و نرخ موفقیت در مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی، با استفاده از مجهزترین دستگاهها و کادری مجرب، به ۳۵ درصد میرسد.
وی همچنین بیان کرد: در این مرکز، بخش تعیین جنسیت برای تشخیص و کنترل سلامت جنین فعال است و خدماتی همچون فریز تخمک و اسپرم برای افراد واجد شرایط مانند دختران مجرد با سن بالا و بیماران مبتلا به سرطان ارائه میشود. هزینه این خدمات در مقایسه با بخش خصوصی به یک چهارم کاهش یافته است.
فاتحیفر اعلام کرد که جهاددانشگاهی در شهرهای تبریز، میانه، مراغه و مرند نمایندگی بانک خون بند ناف رویان را دارد و خون بند ناف نوزادان متقاضی در این مناطق گرفته شده و با رعایت کامل پروتکلها برای نگهداری به تهران فرستاده میشود.
رئیس سازمان جهاددانشگاهی آذربایجانشرقی همچنین اشاره کرد که مرکز پزشکی جهاددانشگاهی استان شامل بخشهای تخصصی متعددی از جمله تشخیص طبی و پاتولوژی، خونشناسی، هورمونشناسی، میکروبیولوژی، آنالیز اسپرم، غربالگری سلامت جنین، طب کار، طب پیشگیری و درمان زخم است.
وی افزود: سال گذشته این مرکز به ۷۵ هزار نفر در بخش تشخیص طبی، به ۱۰ هزار نفر در طب کار و به ۵ هزار نفر در کلینیک زخم خدمات ارائه کرده و از ۸ هزار نفر متقاضی در بانک خون بند ناف نیز خونگیری انجام شده است.
نظرات کاربران