مشکل کمبود برق مانع از بهرهبرداری کامل از اراضی پایاب سد سهند است.
نماینده مردم هشترود و چاراویماق در مجلس با بیان این مطلب اظهار داشت: در صورت تامین 6 مگاوات برق، 2 هزار هکتار از این اراضی قابل کشت خواهند بود.
فرامرز شهسواری با اشاره به موقعیت مناسب پایاب سد سهند از نظر دسترسی به راه آهن، اتوبان و آزادراه، احداث شهرک کشاورزی و بازارچههای دائمی و فصلی در این منطقه را ضروری دانست. وی این اقدام را علاوه بر ایجاد اشتغال برای روستاییان، به نفع فروش بدون واسطه محصولات تولیدی نیز عنوان کرد.
به گفته شهسواری، مهمترین مشکل حال حاضر پایاب سد سهند، کمبود برق است. تا زمان ساخت پست برق 400 کیلوولت، برای آبیاری مزارع به 6 مگاوات برق نیاز است.
این عضو کمیسیون عمران مجلس خواستار تقویت و افزایش پست برق 7.5 مگاواتی فعلی به 15 مگاوات شد. وی همچنین از 4 واحد تولیدی در شهرک صنعتی پروفسور هشترودی که 11 مگاوات برق خریداری کردهاند اما هیچ فعالیتی ندارند، انتقاد کرد و خواستار تعیین تکلیف فوری آنها شد.
وحید چاوانی آذر، نماینده مجری طرح شبکه پایاب سد سهند هشترود، در این خصوص گفت: این طرح شامل 5 واحد عمرانی و 7500 هکتار زمین است. عملیات اجرایی واحد اول به مساحت 3000 هکتار در حال اتمام است و اجرای واحدهای 2 تا 4 به مساحت 4100 هکتار به بخش خصوصی واگذار شده است.
سد سهند هشترود، با حجم مفید 160 میلیون مترمکعب، بر روی رودخانه قرانقو، از سرشاخههای قزلاوزن، در 35 کیلومتری شهرستان هشترود احداث شده است. این سد، از سال 1385 با افتخار در حال تامین آب شرب و صنعت منطقه و توسعه کشاورزی است.
اراضی پایاب سد در قالب پنج واحد عمرانی به وسعت 7500 هکتار، در دو طرف جاده هشترود – مراغه و در مجاورت رودخانه قرانقو جانمایی شدهاند.
با رفع مشکل کمبود برق، شاهد رونق کشاورزی در اراضی پایاب سد سهند و ایجاد اشتغال و فرصتهای جدید برای اهالی منطقه خواهیم بود.
نظرات کاربران