سازمان جهانی بهداشت از جوامع خواسته است که اقدامات گستردهای برای کاهش مصرف چربیهای مضر، نمک و قندهای ساده در مواد غذایی انجام دهند.
فرشته فزونی، رئیس گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به هموطنان توصیه کرد از مصرف زیاد روغن و چربی در غذاهایی که میخورند، پرهیز کنند. وی توضیح داد که روغنهای جامد و نیمه جامد هیدروژنه حاوی اسیدهای چرب مضر مانند اسیدهای چرب اشباع و ترانس هستند که خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، عروقی و سرطانها را افزایش میدهند.
فزونی با اشاره به خطر انسداد عروق و بروز بیماریهای قلبی ناشی از مصرف چربیهای ترانس، یادآور شد: طبق توصیه سازمان جهانی بهداشت، بزرگسالان باید مصرف چربی ترانس را به کمتر از یک درصد از کل انرژی دریافتی روزانه محدود کنند.
وی همچنین به مصرفکنندگان توصیه کرد هنگام خرید مواد غذایی، از برچسب تغذیهای استفاده کرده و محصولاتی را انتخاب کنند که فاقد چربی ترانس یا دارای مقدار بسیار کمی از آن باشند.
طبق گفته وی، شکلات، انواع بیسکویت، کیک، کلوچه، شیرینی، دونات، کراکر، کوکی و پنیرهای پیتزا از نوع تاپینگ، برخی روغنهای نیمه جامد و چیپسها حاوی اسیدهای چرب ترانس هستند. فزونی افزود که برخی مواد غذایی مانند لبنیات پرچرب و گوشت قرمز به طور طبیعی این نوع اسیدهای چرب را دارند.
رئیس گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تأکید کرد که تمامی روغنها باید به میزان کم مصرف شوند. وی روغن کانولا را به عنوان گزینه مناسبی برای پخت و پز معرفی کرده و همچنین از مصرف زیاد روغن هنگام سرخ کردن مواد غذایی و حرارت دادن بیش از حد روغن خودداری کرد.
نظرات کاربران