پایگاه خبری هامپوئیل
0

برپایی نمایشگاه فناوری زیستی «رینوتکس» ۲۰۲۴ در دانشگاه مراغه

برپایی نمایشگاه فناوری زیستی «رینوتکس» ۲۰۲۴ در دانشگاه مراغه
بازدید 3

نمایشگاه تخصصی فناوری زیستی، کشاورزی و صنایع غذایی، به عنوان یکی از بخش‌های دوازدهمین نمایشگاه نوآوری و فناوری ربع رشیدی یا «رینوتکس ۲۰۲۴»، در دانشگاه مراغه آغاز به کار کرد.

رئیس دانشگاه مراغه در مراسم افتتاح این نمایشگاه گفت: هدف از برگزاری این نمایشگاه، فراهم کردن فرصتی برای بهره‌برداری از توانمندی‌های فناورانه شرکت‌ها و صنایع مختلف و همچنین کمک به رفع نیازهای تولیدکنندگان است.

«محمد زادشکویان» در ادامه افزود: تقویت و توسعه فرهنگ نوآوری و ایجاد زیرساخت‌های مناسب برای رشد پایدار فناوری در منطقه، همچنین افزایش تعامل میان دستگاه‌های اجرایی و فناوران و معرفی فناوری‌های جدید به بازارهای داخلی، از جمله اهداف مهم برگزاری این نمایشگاه محسوب می‌شود.

وی همچنین اظهار داشت: تشویق سرمایه‌گذاران به حمایت از محصولات نوآورانه و دانش‌بنیان، برگزاری کارگاه‌های آموزشی، و توسعه ارتباطات کشاورزان و صنعتگران با فناوران و شرکت‌ها، از دیگر برنامه‌هایی است که در این نمایشگاه دنبال می‌شود.

وی در ادامه تصریح کرد: ما بر این باوریم که با ایجاد بستر مناسب همکاری میان سه نهاد وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صمت و وزارت علوم به عنوان نهادهای حاکمیتی، و همچنین کشاورزان، صنعتگران و فناوران، می‌توان به دستاوردهای جدیدی در حوزه امنیت غذایی دست یافت.

وی با اشاره به اینکه «فراهم بودن غذا»، «دسترسی به غذا»، «مصرف و سلامت» و «ثبات و پیایداری» چهار رکن اصلی امنیت غذایی هستند، افزود: دانشگاه مراغه در سال‌های آینده و با تلاش‌های دانشجویان، اساتید و فناوران خود و از طریق ایجاد هماهنگی‌های لازم میان مسئولان اجرایی، گام‌های موثری در راستای مسئولیت اجتماعی و تأمین امنیت غذایی خواهد برداشت.

زیست‌بوم فناوری در مراغه ایجاد شود

معاون استاندار آذربایجان‌شرقی و فرماندار شهرستان ویژه مراغه بر برگزاری نمایشگاه فناوری زیستی رینوتکس ۲۰۲۴ در دانشگاه مراغه به عنوان یک نوآوری تاکید کرد و گفت: برای ایجاد زیست‌بوم فناوری در شهرستان، باید شرایطی فراهم شود که بازیگران فناوری زیستی، کشاورزی و صنایع غذایی، تعامل موثر و همیشگی داشته باشند.

«امین امینیان» با ابراز امیدواری نسبت به ثبت این نمایشگاه در تقویم سالانه فعالیت‌های علمی و پژوهشی شهرستان، افزود: سازمان‌های مختلف باید توانمندی‌های خود را به صورت مشترک به کار گیرند تا ارزش‌های جدید خلق شود.

وی در ادامه اظهار داشت: نوآوری، منبع خلق ارزش‌هاست و از آنجایی که مراغه قطب کشاورزی آذربایجان‌شرقی است، تکمیل زنجیره تولید و ارزش در این شهرستان ضروری است و تحقق این هدف، به فناوری نیاز دارد.

فرماندار مراغه به اهداف برگزاری این نمایشگاه نیز اشاره کرد و افزود: با تحقق اهداف این نمایشگاه، مراغه می‌تواند در مسیر پیشرفت قرار گیرد و از طریق ایجاد ارزش افزوده برای محصولات کشاورزی، مشکل اشتغال در منطقه را حل کند.

دوازدهمین نمایشگاه نوآوری و فناوری ربع رشیدی در هشت حوزه فناوری و به میزبانی مراکز دانشگاهی آذربایجان شرقی برگزار می‌شود. بخش تخصصی فناوری زیستی، کشاورزی و صنایع غذایی این نمایشگاه به دانشگاه مراغه سپرده شده است.

این نمایشگاه از سوم تا ششم دیماه در دانشگاه مراغه برگزار می‌شود و از ساعت ۱۰ تا ۱۸ برای بازدید عموم مردم و دانشگاهیان مهیاست.

چند کارگاه تخصصی در حاشیه این نمایشگاه با موضوعات «کاربرد فناوری هسته‌ای در کشاورزی»، «آشنایی با اصول بازاریابی و تجاری‌سازی»، «بررسی چالش‌های کنونی و پیش‌روی تولید و صادرات خشکبار آذربایجان‌شرقی و کشور»، «بررسی چالش‌های کنونی و پیش‌روی دامنه‌های سهند و اثرات آن بر توسعه پایدار منطقه»، «سلامت محصولات غذایی – کشاورزی»، و «بررسی چالش‌های کنونی و پیش‌روی ترویج و توسعه کشت زعفران در جنوب آذربایجان شرقی» برگزار خواهد شد.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده بیشتر