پایگاه خبری هامپوئیل
0

بازگشت ضایعات کشاورزی به فرآیند تولید؛ از کاهش مصرف آب تا افزایش پروتئین

بازگشت ضایعات کشاورزی به فرآیند تولید؛ از کاهش مصرف آب تا افزایش پروتئین
بازدید 35

شرکتی با یک ابتکار فناورانه موفق به تبدیل ضایعات کشاورزی به خوراک دام شده است. این روش نه تنها به کاهش مصرف آب کمک می‌کند، بلکه درصد پروتئین موجود در ضایعات را نیز افزایش می‌دهد.

اکبر تقی‌زاده، مدیر شرکت فناور، استادتمام تغذیه دام دانشگاه تبریز و معاون اداری و مالی دانشگاه مراغه که در ششمین رویداد عصر امید غذا و فراسودمندها در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه حضور داشت، درباره محصول «خوراک تخمیری دام» توضیح داد: این محصول برای نخستین‌بار در کشور از ضایعات کشاورزی و نهاده‌های دامی تولید شده است. تقی‌زاده افزود که این نوآوری علاوه بر استفاده بهینه از منابع موجود، می‌تواند به عنوان یک راهکار موثر در جهت کاهش ضایعات کشاورزی و تأمین غذای با کیفیت برای دام‌ها به شمار آید.

وی افزود: محصول «خوراک تخمیری دام» قابلیت رقابت با خوراک کامل دام را داراست و با ویژگی‌های خاص خود، می‌تواند به‌طور چشمگیری در بهبود تغذیه دام‌ها موثر باشد. این خوراک دارای ۱۶ درصد پروتئین خام، یک و نیم مگاکالری انرژی در کیلوگرم ماده خشک و انرژی ویژه برای شیردهی است. همچنین، این محصول حاوی ۹۵ صدم درصد کلسیم و ۴۶ صدم درصد فسفر می‌باشد.

استادتمام تغذیه دام دانشگاه تبریز با اشاره به آزمایش‌های انجام‌شده بر روی این محصول در شرکت کشت و صنعت مغان، شرکت آذرنگین تبریز، دانشگاه‌های مراغه و تبریز و هنرستان کشاورزی سراب، خاطرنشان کرد: محصول «خوراک تخمیری دام» به‌راحتی قابلیت عرضه به دامپروری‌های کشور را دارد. در همین راستا، مرکز نوآوری خوراک تخمیری دام وزارت دفاع نیز در حال راه‌اندازی است تا این نوآوری به‌طور گسترده‌تر در صنعت دامپروری کشور استفاده شود.

تقی‌زاده با اشاره به مزایای محصول «خوراک تخمیری دام» بیان کرد: این محصول نه تنها به صرفه‌جویی اقتصادی کمک می‌کند، بلکه برای جلوگیری از خروج ارز از کشور و همچنین صرفه‌جویی در منابع آبی بسیار مؤثر است. به‌عنوان نمونه، برای تولید یک کیلوگرم یونجه نیاز به ۶۰۰ لیتر آب است، اما در حالی که برای تولید یک کیلوگرم خوراک دام تخمیری که طراحی کرده‌ایم تنها به ۳۵۰۰ لیتر آب نیاز داریم، این تفاوت قابل توجهی است که می‌تواند در مصرف منابع آب تأثیر مثبتی داشته باشد.

وی در ادامه افزود: بومی‌سازی محصول «خوراک تخمیری دام» در کشور علاوه بر صرفه‌جویی در سوخت حمل‌ونقل عمومی، به انتقال فناوری به کشورهای همسایه نیز کمک می‌کند و می‌تواند در توسعه صنعت دامپروری منطقه مؤثر باشد.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده بیشتر