رئیس بخش زلزلهشناسی مرکز تحقیقات شهرسازی با اشاره به خطرات زلزله در ایران، گفت: جمعیت کشور در مجاورت گسلهای فعال و کانونهای خطر لرزهای ساکن هستند که این امر خطرات زلزله را افزایش میدهد.
علی بیتاللهی، رئیس بخش زلزلهشناسی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، اظهار کرد: ایران یکی از ۱۰ کشور فعال در زمینه لرزهخیزی است. گسلها و شکافها معمولاً محل ظهور منابع آب زیرزمینی هستند، به همین دلیل بسیاری از شهرهای کشور در نزدیکی این منابع قرار دارند.
وی افزود: بسیاری از شهرهای ایران در نزدیکی گسلهای فعال قرار دارند؛ مانند گسل شمال تهران، گسل شمال تبریز و گسل جنوب مشهد. جمعیت کشور معمولاً در این مناطق پراکنده شده است.
رئیس بخش زلزلهشناسی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با بیان اینکه تعداد زلزلهها در ایران بالاست، گفت: این زلزلهها اغلب در کانونهای جمعیتی رخ میدهند و شدت آنها در نزدیکی محل وقوع بیشتر است، که منجر به تخریب وسیع میشود.
وی تاکید کرد: انتقال پایتخت به منطقهای که زلزلهخیز نباشد، ممکن نیست؛ زیرا هیچ نقطهای در کشور از این نظر ایمن نیست.
بیتاللهی همچنین خاطرنشان کرد: در مناطق کویری کشور به دلیل کمبود ایستگاههای لرزهنگاری و عدم وجود زیستگاههای بشری، اطلاعات دقیقی از زمینلرزهها وجود ندارد، اما این بدان معنا نیست که در این مناطق زلزلهای رخ نمیدهد.
وی در پایان گفت: وقوع زلزلهها نشاندهنده فعال بودن سیستم گسلی کشور است و نشان میدهد که این سیستم دائماً تحت تنش قرار دارد.
نظرات کاربران