آیین «ارج امیرفرهنگ» با هدف گرامیداشت خدمات ۴۰ ساله مرحوم «محمدحسن امیرفرهنگی» در زمینه حفاظت از محیط زیست و طبیعتگردی در زادگاهش، مراغه، برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری هامپوئیل، «نادر ابراهیمی»، یکی از مدیران سابق سازمان محیط زیست، در این مراسم سهشنبه شب، مرحوم امیرفرهنگی را یکی از خدمتگزاران برجسته فرهنگی و زیست محیطی آذربایجانشرقی و کشور معرفی کرد و گفت: «خلاقیت در برگزاری رویدادهای «ارج مراغی» و ادای احترام به شخصیتهای بارز این شهر باستانی، اقدامی ارزشمند در راستای الگوسازی برای جوانان محسوب میشود.»
ابراهیمی افزود: «اختصاص این دوره از آیین «ارج مراغی» به مرحوم «محمدحسن امیرفرهنگی» نه تنها به منزله تکریم یک شخصیت فرهنگی و حافظ محیط زیست است، بلکه جنبه فرهنگسازی و ایجاد انگیزه برای پیوستن جوانان به فعالیتهای زیست محیطی را نیز داراست.»
مدیرکل سابق موزه و تنوع زیستی سازمان محیط زیست با اشاره به اینکه مرحوم امیرفرهنگی از بنیانگذاران اصلی سازمانهای مردمنهاد در حوزه محیط زیست آذربایجانشرقی بود، تصریح کرد: «این مرحوم از نظر مسئولیتپذیری مثالزدنی بود و با عشق و علاقه به محیط زیست در رویدادهای مختلف شرکت میکرد.»
به گفته «ابراهیمی»، مرحوم امیرفرهنگی در شبکه تشکلهای زیست محیطی کشور و هیئت مدیره آذربایجانشرقی فعالیت داشت و یکی از ویژگیهای بارز او حساسیت نسبت به حفاظت از طبیعت کوه سهند بود.
ابراهیمی با تأکید بر این نکته که منطقه جنوب آذربایجانشرقی همه چیز خود را مدیون وجود کوه سهند است، افزود: «مرحوم امیرفرهنگی به شدت نگران تخریب این کوه بود زیرا به عواقب منفی آن و نقشی که سهند در معیشت مردم منطقه ایفا میکند، آگاه بود.»
وی همچنین از علاقهمندان به مرحوم امیرفرهنگی خواست تا در راستای حفاظت از سهند به میدان بیایند و با فرهنگسازی به مسئولان یادآوری کنند که توسعه پایدار مراغه به صیانت از محیط زیست و رشد بخش گردشگری این شهرستان وابسته است.
ابراهیمی تصریح کرد: «توسعه مراغه به رونق بخش گردشگری این شهرستان بستگی دارد. بنابراین، مسئولان ارشد مراغه در دولت چهاردهم باید در زمینه محیط زیست و گردشگری دارای تجربه و سوابق کافی باشند تا بتوانند روند توسعه این شهرستان را به درستی هدایت کنند.»
ابراهیمی با یادآوری نقش پیشگامانه مرحوم امیرفرهنگی در تأسیس سازمانهای مردمنهاد در عرصه محیط زیست، اظهار داشت: «این مرحوم نسبت به تخریب کوه سهند بسیار حساس بود و اعتقاد داشت که حفاظت از این کوه میتواند به حفظ و توسعه منطقه کمک کند.»
وی از مسئولان خواست که راه مرحوم امیرفرهنگی را ادامه دهند و تأکید کرد: «حفاظت از محیط زیست و توسعه گردشگری باید به عنوان یک مطالبه جدی از سوی مسئولان مطرح شود تا بتوانیم به توسعه پایدار در شهرستان دست یابیم.»
معاون ادارهکل محیط زیست آذربایجانشرقی نیز خود را نماینده احترام جامعه محیط زیست استان به مرحوم امیرفرهنگی معرفی کرد و گفت: «نقش تشکلهای زیستمحیطی در حفاظت از محیط زیست بسیار کلیدی و تأثیرگذار است و مرحوم امیرفرهنگی در این زمینه یکی از شخصیتهای برجسته و عملگرا به شمار میرفت.»
داود قاسم نیز بر تداوم فعالیتهای مرحوم امیرفرهنگی تأکید کرد و افزود: «اهمیت سازمانهای مردمنهاد به حدی است که رئیس جدید سازمان محیط زیست نخستین جلسه خود را با این سمنها برگزار کرد.»
به گزارش پایگاه خبری هامپوئیل، مرحوم محمدحسن امیرفرهنگی، از پیشگامان حفاظت از محیط زیست و بنیانگذار تشکل زیستمحیطی همای سبز، به پاس خدماتش در این حوزه، آیین «ارج امیرفرهنگ» را با حضور مهمانانی از نقاط مختلف کشور به مناسبت چهلمین روز درگذشت وی برگزار شد.
این شخصیت بزرگ و مدافع محیط زیست در مراغه، به طبیعتگردی و ورزش نیز علاقهمند بود و باشگاه فرهنگی ورزشی همای شهرستان مراغه را تأسیس کرده بود.
از دیگر یادگارهای مرحوم امیرفرهنگی میتوان به پویش سهشنبههای بدون خودرو و انجمن حمایت از حیوانات «رها» در مراغه اشاره کرد که از فعالیتهای فرهنگی او به شمار میروند.
پس از درگذشت استاد امیرفرهنگی، اعضای تشکلهای زیستمحیطی در نقاط مختلف کشور به سوگ نشستند. «احد طاهری» یکی از این افراد است که به احترام آن مرحوم، شب گذشته با پای پیاده از آذرشهر به سمت مراغه حرکت کرد و امروز به مزار ایشان رسید.
در آیین «ارج امیرفرهنگ»، تشکلهای زیستمحیطی از شهرهای تبریز، اهر، بناب، ملکان، ارومیه، نقده، سقز و تهران به منظور گرامیداشت خدمات ارزشمند مرحوم استاد امیرفرهنگی حضور یافتند.
در راس این تشکلها، موسسه فرهنگی و هنری «ریرا» با تهیه ویدیوهایی شامل تصاویر و مصاحبههای مرحوم امیرفرهنگی با رادیوشهر مراغه و همچنین زندگینامه او، یاد و خاطره ایشان را زنده نگه داشت. این ویدیوها با استقبال چشمگیر علاقهمندان به شخصیت و فعالیتهای این بزرگمرد محیط زیست روبهرو شد.
نظرات کاربران