دیزل ژنراتورها یکی از پرطرفدارترین و پرکاربردترین دستگاه های تولید برق در دنیای پیشرفته امروزی هستند. این دستگاه مهم اغلب در مکانهای دور افتاده که دسترسی به نیروی برق وجود ندارد و یا ممکن است اختلالی در شبکه برق رسانی پیش بیاید، مورد استفاده قرار میگیرد.
دیزل ژنراتور دارای مصرف سوخت کمی هستند و به همین دلیل به عنوان دوستدار محیط زیست شناخته میشود و آلودگی کمتری ایجاد می کند، این موتورها قدرت اسب بخار زیاد و طول عمر بالایی دارند، اما نگهداری و مراقبت از دیزل ژنراتور بسیار مهم است.
برای آنکه دیزل ژنراتور در بهترین حالت و با بهروری بالایی کار کند، نیاز است تا مراقبت و بازبینی لازم برای آن صورت بگیرد تا طول عمر ژنراتور افزایش یابد و ژنراتور را برای مدت طولانی از هر گونه هزینه اضافی دور نگه دارد.
د ر این مطلب به بررسی نکات مهم عیب یابی، نگهداری و تعمیر دیزل ژنراتور میپردازیم، اما توصیه ما همچنان این است که بررسی و تعمیر این دستگاههای مهم را به متخصصین باتجربه هرمان دیزل بسپارید، و از درستی عملکرد سیستم کاری خود مطمئن باشید.
نکات مهم تعمیر و نگهداری دیزل ژنراتور
در این قسمت به نکات مهم و طلایی برای نگهداری دیزل ژنراتور میپردازیم، با رعایت این نکات میتوانید عمر مفید دیزل ژنراتور خود را افزایش داده و از عملکرد بهینه آن اطمینان حاصل کنید.
1- بررسی منظم سوخت: اطمینان حاصل کنید که همیشه سوخت کافی و با کیفیت در مخزن وجود دارد، و فیلتر سوخت را هر ۲۵۰ تا ۵۰۰ ساعت کار یا طبق توصیه سازنده تعویض کنید.
2- کنترل سطح روغن: سطح روغن را به طور منظم بررسی کنید و در صورت نیاز روغن را اضافه یا تعویض کنید. برای تعویض روغن موتور حتماً از توصیه سازنده بهره ببرید و فیلترها رو مرتب چک کنید.
3-سیستم خنککننده: سطح مایع خنککننده را به صورت منظم بررسی کنید، و هواکش را از هرگونه آلودگی و گرد و غبار پاک کنید تا جریان هوای مناسب برقرار شود.
4-بررسی قطعات مختلف دستگاه: از تسمه ها بازدید کنید و تنظیم کشش آنها را انجام دهید. قسمتهای مختلف دیزل ژنراتور را بررسی و آچارکشی کنید.
5-نگهداری و مراقبت باتری: اتصالات باتری را بررسی کرده و از تمیزی و عدم خوردگی آنها مطمئن شوید، همچنین باتری را به طور منظم شارژ کنید تا از کارایی آن مطمئن شوید. حتماً سر باطری را چک کرده و سولفاته بودن آن را تمیز کنید، و در صورت نیاز آب مقطر آن را کنترل کنید.
6-بررسی اتصالات الکتریکی: کابلها و اتصالات الکتریکی را به طور منظم بررسی کنید و در صورت وجود آسیب، آنها را تعمیر یا تعویض کنید، در ادامه عملکرد سنسورها و دستگاههای مانیتورینگ را هم چک کنید.
7-برنامهریزی برای سرویس دورهای: بر اساس ساعات کار، یک برنامه سرویس دورهای تهیه کنید و حتماً مطابق آن عمل کنید. توصیه ما این است که برای مراقبت و بررسی دیزل ژنراتور از یک تکنسین مجرب و با تجربه استفاده کنید تا بررسیهای کامل انجام شود.
8-آزمون عملکرد: به طور دورهای بار کامل ژنراتور را آزمایش کنید تا از کارایی آن مطمئن شوید، همینطور عملکرد ژنراتور را در شرایط مختلف آب و هوایی و منطقه ای بررسی کنید تا از کارکرد درست آن مطمئن شوید.
9-مستندات و سوابق: تمامی خدمات و تعمیرات را ثبت کنید تا سوابق نگهداری و تعمیرات موجود باشد.
عیب یابی دیزل ژنراتور
برای مراقبت و نگهداری از این دستگاه مهم بهتر است ابتدا با عیب یابی ژنراتور هم آشنا شوید. بنابراین در این قسمت مراحل کلیدی برای عیبیابی دیزل ژنراتور را معرفی میکنیم:
1-بررسی روشن نشدن ژنراتور: سوخت را بررسی کنید و اطمینان حاصل کنید که سوخت کافی و با کیفیت در مخزن وجود دارد. حتماً وضعیت باتری و اتصالات آن را از لحاظ شارژ و عدم سولفاته بودن بررسی کنید و مطمئن شوید که سوئیچ استارت در وضعیت درستی قرار دارد.
2-بررسسی صداها و لرزش ها: به صداهای غیرعادی هنگام استارت گوش دهید و علت آن را پیگیری کنید، و به لرزشهای غیر عادی ژنراتور هم توجه کنید.
3-بررسی سیستم سوخترسانی: فیلتر سوخت را بررسی کرده و در صورت نیاز تعویض کنید. همینطور از عملکرد پمپ سوخت مطمئن شوید که به درستی کار کند.
4-بررسی روغن موتور: سطح روغن را بررسی کرده و در صورت لزوم روغن را اضافه یا تعویض کنید. دقت کنید که روغن مورد استفاده تمیز و بدون آلودگی باشد.
5-بررسی سیستم خنککننده: سطح مایع خنککننده را بررسی کنید، و مطمئن شوید که رادیاتور تمیز باشد.
6-بررسی سیستم الکتریکی: اتصالات الکتریکی را از لحاظ آسیب یا خوردگی بررسی کنید، و عملکرد سنسورهای مختلف را چک کنید.
7-استفاده از کدهای خطا: اگر ژنراتور دارای سیستم مانیتورینگ دیجیتال است، از کدهای خطا استفاده کنید تا مشکل را شناسایی کنید.
نظرات کاربران