پایگاه خبری هامپوئیل
0

تنها ۳۱ درصد ظرفیت سدهای آذربایجان شرقی آب دارند

بازدید 25

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی از وضعیت مخازن سدهای استان خبر داد و گفت: حجم کلی مخازن سدهای آذربایجان شرقی در تراز نرمال ۶۰۳ میلیون و ۴۰۰ هزار مترمکعب است، اما در حال حاضر ۱۸۸ میلیون و ۸۰۰ هزار مترمکعب آب در پشت ۱۱ سد اصلی استان جمع شده که معادل ۳۱ درصد ظرفیت کلی آن‌ها است.

یوسف غفارزاده افزود: میزان آبی که در سال آبی جاری (از اول مهر تا بیستم آبان ۱۴۰۳) پشت سدهای استان ذخیره شده، نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۱۲۸ میلیون مترمکعب بوده، حدود ۴۷ درصد افزایش یافته است.

وی در ادامه با اشاره به فهرست سدهای موجود در استان شامل سدهای علویان مراغه، سهند هشترود، نهند تبریز، آیدوغموش میانه، ستارخان اهر، قلعه چای عجب‌شیر، کلقان و کردکندی بستان‌آباد، تاجیار سراب، زنوز مرند، ارسباران کلیبر و همچنین سدهای مرزی ارس و خداآفرین، تصریح کرد: بیشترین افزایش حجم آب در پشت سدهای استان مربوط به سد نهند است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، ۲۲.۸۶ درصد افزایش یافته و از مخزن ۲۱.۶ میلیون مترمکعبی این سد، ۵۶ درصد معادل ۱۲.۱۷ میلیون مترمکعب پر شده است. این در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته تنها ۵۱۰ هزار مترمکعب آب در این سد ذخیره شده بود.

غفارزاده ادامه داد: سدهای زنوز، ارسباران، تاجیار، علویان، آیدوغموش، قلعه چای، کردکندی، ستارخان و سهند در سال آبی جاری وضعیت بهتری از نظر پرشدگی مخازن نسبت به سال گذشته دارند. با این حال، حجم آب پشت سد کلقان که در حال حاضر ۷.۶۳ میلیون مترمکعب است، در مقایسه با ۱۰.۱۱ میلیون مترمکعب در مدت مشابه سال آبی گذشته، ۲۵ درصد کاهش یافته و هم‌اکنون حدود ۳۵ درصد از مخزن ۲۲ میلیون مترمکعبی این سد پر است.

وی همچنین به میزان آب ذخیره شده در پشت سدهای داخل استان اشاره کرد و گفت: حجم آب پشت سد علویان به ۱۶.۰۴ میلیون مترمکعب رسیده که تقریباً دو برابر حجم آب موجود در مدت مشابه سال آبی قبل است. این سد که تأمین‌کننده آب بخش‌های مختلف مراغه و شهرهای پایین‌دست آن است، از ظرفیت ۵۷ میلیون مترمکعبی خود حدود ۲۸ درصد پر شده و بقیه آن خالی است.

غفارزاده افزود: سد سهند با ظرفیت ۱۶۵ میلیون مترمکعب نیز هم‌اکنون ۷۵.۳۱ میلیون مترمکعب آب معادل ۴۶ درصد از ظرفیت خود را دارد. علی‌رغم کاهش حجم ورودی آب، این سد نسبت به سال آبی قبل ۱۶ درصد بیشتر آب ذخیره کرده است.

وی در ادامه بیان کرد: میزان پرشدگی سدهای آیدوغموش میانه، ستارخان اهر، قلعه چای عجب‌شیر، تاجیار، زنوز، کردکندی و ارسباران به ترتیب به ۱۹ درصد، ۲۴ درصد، ۲۱ درصد، ۴۷ درصد، ۴۶ درصد، ۱۰ درصد و ۳۸ درصد رسیده است. در مجموع، وضعیت پرشدگی این سدها نسبت به مدت مشابه سال آبی گذشته، ۴۷ درصد بهبود یافته است.

آب ورودی به سدهای آذربایجان شرقی ۱۸ درصد کاهش داشته است

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی از کاهش ۱۸ درصدی حجم آب ورودی به سدهای استان در سال آبی جاری خبر داد و اعلام کرد که حجم آب ورودی به سدهای استان در مدت مشابه سال گذشته ۱۶ میلیون مترمکعب بود، اما این میزان در سال جاری به ۱۳.۱ میلیون مترمکعب کاهش یافته است.

غفارزاده ادامه داد: بیشترین افزایش در حجم آب ورودی به سدها مربوط به سد نهند است که از ۴۰ هزار مترمکعب به ۵۰۰ هزار مترمکعب رسیده است.

وی همچنین توضیح داد که سد کردکندی به دلیل کمبود بارش‌ها و عدم جریان روان‌آب‌ها، ورودی آبی نداشته و حجم ورودی آب آن از ۲۰ هزار مترمکعب در سال گذشته به صفر کاهش یافته است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی درباره وضعیت سایر سدهای استان افزود: حجم آب ورودی به سدهای علویان مراغه و ستارخان اهر به ترتیب ۷ درصد و ۴۱ درصد افزایش یافته است، اما در سدهای سهند، آیدوغموش، قلعه چای، کلقان، تاجیار، زنوز و ارسباران به ترتیب ۳۴ درصد، ۳۶ درصد، ۴۷ درصد، ۲۵ درصد، ۹۲ درصد، ۷۰ درصد و ۸۶ درصد کاهش داشته است.

سدهای مرزی وضعیت بهتری نسبت به سدهای داخلی دارند

غفارزاده با اشاره به وضعیت بهتر سدهای مرزی نسبت به سدهای داخل استان، اظهار کرد: حجم پرشدگی دو سد مرزی ارس و خداآفرین در سال آبی جاری نسبت به سدهای داخلی استان بهتر بوده است. حجم مخازن این دو سد مجموعاً ۲ میلیارد و ۸۶۶ میلیون مترمکعب است که در حال حاضر یک میلیارد و ۱۷۲.۸ میلیون مترمکعب آب در پشت این سدها ذخیره شده که معادل ۴۱ درصد از ظرفیت کلی این مخازن است.

وی ادامه داد: در مقایسه با سال گذشته، حجم پرشدگی این دو سد ۱۱۸ درصد افزایش یافته است. به طوری که سد خداآفرین ۲۵۴ درصد بیشتر از سال گذشته آب ذخیره کرده و سد ارس نیز ۵۸ درصد افزایش در میزان ذخیره آب خود داشته است.

غفارزاده افزود: همچنین حجم آب ورودی به این دو سد ۱۵ درصد بیشتر از سال گذشته شده و از ۶۴۷ میلیون مترمکعب به ۷۴۶.۳ میلیون مترمکعب افزایش یافته است. در این میان، سد ارس پنج درصد و سد خداآفرین ۳۰ درصد از این افزایش را به خود اختصاص داده‌اند.

پرشدگی سد شهیدکاظمی بوکان ۲۳ درصد است

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی به وضعیت آب موجود در سد شهیدکاظمی بوکان اشاره کرد که بخش عمده‌ای از آب شرب تبریز و شهرهای اطراف را تأمین می‌کند. وی توضیح داد که این سد در تراز نرمال ظرفیت ۸۰۸ میلیون مترمکعب دارد و در حال حاضر ۱۸۴.۴۱ میلیون مترمکعب آب در مخزن آن ذخیره شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته تغییرات قابل توجهی نداشته است.

وی میزان پرشدگی سد شهیدکاظمی را ۲۳ درصد اعلام کرد و افزود: حجم آب ورودی به این سد به دلیل کمبود بارش‌ها در سال آبی جاری، ۶۹ درصد کاهش یافته است. در ۵۰ روز نخست سال آبی گذشته، میزان آب ورودی به این سد ۱۸.۹۹ میلیون مترمکعب بود که این رقم امسال به ۵.۹۷ میلیون مترمکعب کاهش یافته است. غفارزاده امیدوار است با افزایش بارش‌ها و جاری شدن روان‌آب‌ها، حجم آب ورودی به این سد و سایر سدهای استان افزایش یابد.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده بیشتر