پایگاه خبری هامپوئیل
0

کاهش ۱۷ درصدی سکته قلبی با این ویتامین شگفت‌انگیز!

کاهش ۱۷ درصدی سکته قلبی با این ویتامین شگفت‌انگیز!
بازدید 37

شاید از پیش بدانید که بیماری قلبی، اصلی‌ترین عامل مرگ‌ومیر در ایالات متحده است، به‌طوری‌که در سال ۲۰۲۲، حدود یک‌پنجم از مرگ‌ها در این کشور ناشی از بیماری قلبی بوده‌اند. متأسفانه، کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که تا سال ۲۰۳۵، حدود ۴۵ درصد از بزرگسالان آمریکایی با بیماری قلبی زندگی خواهند کرد.

خبر خوب این است که مرگ ناشی از بیماری قلبی تا حد زیادی قابل پیشگیری است و دانشمندان همواره در تلاش‌اند راهکارهای جدیدی برای جلوگیری از آن بیابند. در کنار عادت‌های سبک زندگی مانند رژیم غذایی مناسب برای قلب، فعالیت بدنی منظم، مدیریت استرس و خواب کافی و باکیفیت، برخی مواد مغذی خاص نیز می‌توانند نقش مؤثری ایفا کنند. یکی از این مواد مغذی، ویتامین D است؛ چراکه شواهد نشان می‌دهد پایین بودن سطح این ویتامین در خون ممکن است خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش دهد.

Vitamin D

ویتامین D یکی از مواد مغذی پیچیده به‌شمار می‌رود، چراکه تنها تعداد محدودی از مواد غذایی حاوی این ویتامین هستند. بدن ما هنگام قرار گرفتن در معرض نور خورشید، ویتامین D تولید می‌کند. با این حال، برای این‌که این فرایند مؤثر باشد، بخش‌هایی از بدن مانند بازوها، پاها و صورت باید به‌مدت کافی در معرض آفتاب قرار گیرند. این مسئله ممکن است برای افرادی که نگران ابتلا به سرطان پوست هستند یا پوست حساسی دارند و به‌راحتی دچار آفتاب‌سوختگی می‌شوند، مشکلاتی ایجاد کند. همچنین، برای کسانی که در مناطق سردسیر با زمستان‌های طولانی زندگی می‌کنند، دریافت کافی نور خورشید در طول سال دشوار است. به همین دلیل، ویتامین D یکی از ویتامین‌هایی است که ممکن است نیاز به مصرف مکمل آن وجود داشته باشد.

پژوهشگران در یک مرور روایتی به بررسی مطالعات مرتبط با ویتامین D و بیماری قلبی پرداختند. نتایج این بررسی در نشریه Nutrients منتشر شده است. در ادامه به یافته‌های این پژوهش خواهیم پرداخت.

چگونه این مطالعه انجام شد؟

پژوهشگران با جستجو در پایگاه‌های داده‌ای مختلف، مطالعاتی را در مورد ویتامین D و بیماری‌های قلبی-عروقی یافتند و نتایج آن‌ها را گزارش کردند. در حین محدود کردن دامنه مطالعات، پژوهشگران مطالعاتی را در نظر گرفتند که از مکمل ویتامین D استفاده کرده بودند یا سطح ویتامین D شرکت‌کنندگان را از طریق آزمایش خون ارزیابی کرده بودند. چرا که این مطالعه به‌صورت مرور روایتی انجام شده بود، داده‌ها مورد تجزیه و تحلیل قرار نگرفتند و تنها یافته‌ها گزارش شدند.

این مطالعه چه یافته‌هایی داشت؟

پژوهشگران دریافتند که در حالی‌که مکانیسم‌های کاهش خطر بیماری قلبی توسط ویتامین D به‌خوبی درک شده‌اند، شواهد بالینی برای اثبات این فواید هنوز اندک است، چرا که مطالعات طراحی‌شده با کیفیت در این زمینه کم هستند.

با این حال، در اینجا برخی از مهم‌ترین یافته‌های پژوهشگران در این مرور آمده است:

  • در زنان باردار، مصرف مکمل ویتامین D خطر بروز فشار خون بارداری (پری‌اکلامپسی) را تا ۶۰٪، دیابت بارداری را تا ۵۰٪ و زایمان زودرس را تا ۴۰٪ کاهش داد.

  • افرادی که به پیش‌دیابت مبتلا هستند، ممکن است با مصرف مکمل ویتامین D خطر ابتلا به بیماری قلبی را به‌طور قابل توجهی کاهش دهند.

  • در افرادی که داروهای استاتین (برای کاهش کلسترول) یا داروهای قلبی-عروقی مصرف می‌کنند، مصرف مکمل ویتامین D ممکن است خطر بروز رویدادهای قلبی-عروقی عمده را بین ۱۳٪ تا ۱۷٪ کاهش دهد.

محدودیت‌های هر مرور روایتی شامل دشواری در یافتن مطالعات با کیفیت بالا و احتمال بروز سوگیری در تفسیر نتایج است.

این مطالعه چگونه در زندگی واقعی کاربرد دارد؟

ما می‌دانیم که ویتامین D برای بسیاری از فرآیندهای بدن ضروری است، از جمله حفظ سلامت استخوان‌ها و عملکرد سیستم ایمنی و عصبی. همچنین شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد ویتامین D ممکن است در پیشگیری از افسردگی نقش داشته باشد. در رابطه با بیماری‌های قلبی، شواهد روز به روز بیشتر به نفع ویتامین D در حال جمع شدن است. به‌عنوان مثال، اخیراً گزارشی منتشر کردیم که نشان می‌دهد کمبود ویتامین D ممکن است خطر ابتلا به بیماری قلبی را تا ۱۰٪ افزایش دهد.

این مطالعه چگونه در زندگی واقعی کاربرد دارد؟

ویتامین D ویتامینی است که افراد به‌طور معمول از آن دچار کمبود هستند. همچنین پژوهشگران همیشه توافق ندارند که چه کسانی باید مکمل ویتامین D مصرف کنند و مقدار آن چقدر باید باشد. تنها راه برای دانستن اینکه آیا شما دچار کمبود ویتامین D هستید، انجام آزمایش خون است، اما برخی سازمان‌های حرفه‌ای مانند Endocrine Society بیان می‌کنند که غربالگری روتین برای کمبود ویتامین D غیرضروری است و بیشتر افراد نیاز به مصرف مکمل ندارند. پس چگونه باید فهمید؟

چند نکته برای در نظر گرفتن وجود دارد که شامل محل زندگی شما، میزان زمانی که در بیرون از خانه با پوست در معرض نور آفتاب قرار دارید و اینکه چه میزان غذاهای غنی از ویتامین D مصرف می‌کنید. غذاهایی که حاوی ویتامین D هستند عبارتند از: زرده تخم‌مرغ، قارچ‌ها، ماهی‌های چرب (مانند سالمون، تن، هرینگ، ماهی شمشیری، ساردین‌ها)، جگر گاو، روغن جگر ماهی کاد و غذاهای غنی‌شده مانند شیر، آب‌میوه پرتقال و غلات.

به‌طور کلی، بزرگسالان بالای ۷۰ سال، کودکان و نوجوانان به ویتامین D بیشتری نیاز دارند. همچنین اگر باردار هستید یا به پوکی استخوان مبتلا هستید، باید میزان مصرف خود را افزایش دهید. صرف‌نظر از جایی که در چرخه زندگی خود قرار دارید، اگر می‌دانید که به‌طور منظم غذاهای حاوی ویتامین D مصرف نمی‌کنید یا به‌طور کافی و به مدت کافی در معرض نور خورشید قرار نمی‌گیرید، احتمالاً درخواست آزمایش خون از یک پزشک متخصص منطقی است. اگر آزمایش نشان دهد که شما دچار کمبود ویتامین D هستید، با پزشک خود مشورت کنید یا از مشاوره یک متخصص تغذیه ثبت‌شده در خصوص مصرف مکمل‌ها بهره بگیرید.

دریافت مشاوره حرفه‌ای بسیار مهم است، زیرا ویتامین D یک ویتامین محلول در چربی است. اگر به‌طور مداوم مقدار زیادی از آن را مصرف کنید، ممکن است در بدن شما انباشته شود و در نهایت حتی به مسمومیت یا مرگ منجر شود. بنابراین، همکاری با یک حرفه‌ای بهداشت برای پیدا کردن دوز مناسب برای شما می‌تواند مفید باشد.

منبع خبر : eatingwell.com

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده بیشتر