پایگاه خبری هامپوئیل
0

نوشابه‌های رژیمی خطر دیابت را افزایش می‌دهند!

نوشابه‌های رژیمی خطر دیابت را افزایش می‌دهند!
بازدید 26

اگر شما در تلاش هستید که وزن خود را کاهش دهید، وزن سالمی را حفظ کنید یا از مصرف شکر اضافی جلوگیری کنید، ممکن است به نوشابه‌های رژیمی و سایر نوشیدنی‌های رژیمی روی آورید. ما کاملاً درک می‌کنیم؛ در نهایت، مصرف نوشیدنی‌های شیرین‌شده با شکر ارتباط زیادی با افزایش خطر بیماری‌های قلبی، سکته مغزی، مقاومت به انسولین و کاهش طول عمر دارد.

اما حالا، یک مطالعه جدید که در کنفرانس سالانه انجمن تغذیه آمریکا تحت عنوان Nutrition 2025 ارائه شد، نشان می‌دهد که نوشیدنی‌های رژیمی ممکن است بهترین انتخاب نباشند. نویسندگان این مطالعه نتایج خود را در نشریه Current Developments in Nutrition منتشر کرده‌اند. حالا بیایید ببینیم آنها چه یافته‌هایی داشتند.

این مطالعه چگونه انجام شد؟

پژوهشگران داده‌های خود را از مطالعه “پیشگیری از خطر بیماری عروق کرونر در بزرگسالان جوان” (CARDIA) استخراج کردند؛ مطالعه‌ای ۳۰ ساله که از سال ۱۹۸۵ آغاز شده است. این پژوهش شامل ۴٬۶۵۴ فرد بزرگسال بود که نزدیک به ۵۵٪ آنان را زنان تشکیل می‌دادند و میانگین سنی آن‌ها در زمان آغاز مطالعه (که به آن خط پایه نیز گفته می‌شود) ۲۵ سال بود.

این مطالعه چگونه انجام شد؟

رژیم غذایی شرکت‌کنندگان در ابتدای مطالعه و سپس در سال‌های هفتم و بیستم مورد ارزیابی قرار گرفت. پژوهشگران به‌طور خاص به میانگین تجمعی مصرف شیرین‌کننده‌های مصنوعی، نوشیدنی‌های رژیمی، آسپارتام و سوکرالوز توجه داشتند. شرکت‌کنندگان براساس میزان مصرف این مواد، در دسته‌هایی موسوم به “پنجک” (quintile) قرار گرفتند.

پژوهشگران همچنین در طول ۳۰ سال پیگیری به‌دنبال موارد تشخیص دیابت بودند که در مجموع ۶۹۱ مورد ثبت شد.
آن‌ها دیابت را به‌صورت قند خون ناشتا بالاتر از ۱۲۶ میلی‌گرم بر دسی‌لیتر، قند خون ۲۰۰ میلی‌گرم بر دسی‌لیتر یا بیشتر پس از انجام تست تحمل گلوکز، A1C بالاتر از ۶.۵ درصد، یا استفاده از داروهای دیابت در ویزیت‌های پیگیری تعریف کردند.

این مطالعه چه چیزی را نشان داد؟

تجزیه و تحلیل‌های آماری با در نظر گرفتن برخی عوامل جمعیت‌شناختی مانند سن، جنسیت، نژاد، سطح تحصیلات، میزان دریافت انرژی، فعالیت بدنی، وضعیت استعمال دخانیات، مصرف الکل، کیفیت رژیم غذایی و سابقه خانوادگی ابتلا به دیابت تنظیم شدند.

یافته‌های پژوهشگران نشان داد:

  • شرکت‌کنندگانی که بیشترین میزان مصرف نوشیدنی‌های رژیمی را داشتند، در مقایسه با افرادی که کمترین مصرف را داشتند، ۱۲۹ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به دیابت قرار داشتند.

  • همچنین افرادی که بیشترین میزان مصرف ساخارین، یک شیرین‌کننده مصنوعی که گاهی در نوشیدنی‌های رژیمی یافت می‌شود؛ را داشتند، نسبت به افرادی با مصرف کمتر، با افزایش ۱۱۰ درصدی خطر ابتلا به دیابت مواجه بودند.

این موضوع چه ارتباطی با زندگی واقعی دارد؟

می‌دانیم که محدود کردن مصرف شکر اهمیت زیادی دارد و نوشیدنی‌های شیرین‌شده با شکر می‌توانند یکی از منابع اصلی قند افزوده در رژیم غذایی ما باشند. اما این مطالعه نشان می‌دهد که جایگزین کردن نوشابه‌ها و نوشیدنی‌های شیرین معمولی با انواع رژیمی، ممکن است آن‌طور که انتظار دارید برای سلامتی‌تان مفید نباشد. حتی ممکن است این نوشیدنی‌ها به‌طور قابل توجهی خطر ابتلا به دیابت را افزایش دهند؛ دقیقاً بر خلاف چیزی که تصور می‌شود.

این موضوع چه ارتباطی با زندگی واقعی دارد؟

جامعه علمی در مورد ایمنی شیرین‌کننده‌های مصنوعی نظرات متفاوتی داشته است. و اگرچه سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) این مواد را «عموماً ایمن» معرفی کرده، اما می‌دانیم که پژوهش‌ها در مورد جایگزین‌های قندی نتایج متفاوتی ارائه داده‌اند؛ به‌ویژه وقتی پای سلامت روده در میان باشد. این مطالعه شامل الکل‌های قندی نوعی از شیرین‌کننده‌های مصنوعی نمی‌شد، اما مطالعات دیگر نشان داده‌اند که این نوع شیرین‌کننده‌ها نیز ممکن است با خطراتی همراه باشند، از جمله افزایش احتمال لخته شدن خون، که می‌تواند خطر سکته مغزی و حمله قلبی را بالا ببرد.

این مطالعه پرسش‌های زیادی را مطرح می‌کند، که در دنیای پژوهش، نکته مثبتی محسوب می‌شود. ما هنوز به اطلاعات بیشتری نیاز داریم تا مشخص شود آیا تنها شیرین‌کننده‌های مصنوعی عامل افزایش خطر دیابت هستند یا ترکیب این مواد با افزودنی‌های دیگر موجود در نوشیدنی‌ها چنین تأثیری دارد. همچنین نمی‌توانیم با اطمینان بگوییم که آیا افزودنی‌های دیگر موجود در نوشیدنی‌ها به‌تنهایی موجب افزایش خطر دیابت می‌شوند یا این خطر ناشی از ترکیب نوشیدنی‌های رژیمی با یک رژیم غذایی ناسالم است.

با وجود تمام این پرسش‌ها، یک نکته روشن است: نوشابه به‌هیچ‌وجه یک ماده غذایی کامل محسوب نمی‌شود، اما در چارچوب یک الگوی تغذیه‌ای متنوع و متعادل، همه چیز، حتی نوشابه می‌تواند جایگاهی داشته باشد. مصرف گاه‌به‌گاه نوشابه برای بیشتر افراد احتمالاً مشکلی ایجاد نمی‌کند. نکته کلیدی این است که هر چند وقت یک‌بار نوشابه می‌نوشید.

اگر برای غلبه بر کسالت بعدازظهر به نوشابه گازدار محبوب‌تان پناه می‌برید، بهتر است به‌جای آن از یک میان‌وعده انرژی‌بخش استفاده کنید؛ مثلاً ترکیبی از مغزها و پنیر که حاوی پروتئین و چربی‌های سالم است. حتی می‌توانید یک پیاده‌روی کوتاه داشته باشید یا چند حرکت شنا روی دیوار یا میز کار انجام دهید تا جریان خون‌تان فعال شود. تغییر وضعیت فیزیولوژیکی بدن یکی از سریع‌ترین راه‌ها برای تغییر سطح انرژی شماست. همچنین، اطمینان از تأمین آب کافی و دریافت مواد مغذی مناسب، می‌تواند از بروز این افت انرژی جلوگیری کند.

اگر نوشابه را فقط به‌خاطر حس گازدار و حباب‌هایش دوست دارید، می‌توانید آن را با آب گازدار بدون شکر جایگزین کنید. به این ترتیب، بدون افزودنی‌های موجود در نوشابه، همان حس تازگی و گازدار بودن را تجربه خواهید کرد.

منیع خبر : eatingwell.com

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده بیشتر