پایگاه خبری هامپوئیل
0

نقش تحقیقات در ارتقای تولید محصولات کشاورزی کشور

نقش تحقیقات در ارتقای تولید محصولات کشاورزی کشور
بازدید 20

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی اعلام کرد: تولیدات بخش کشاورزی کشور از ابتدای انقلاب تاکنون، از ۲۵ میلیون تن به ۱۳۰ میلیون تن افزایش یافته که بخش قابل‌توجهی از این رشد، مرهون تلاش محققان و معرفی ارقام جدید زراعی است.

به گزارش پایگاه خبری هامپوئیل به نقل از خبرگزاری صداوسیمای مرکز آذربایجان شرقی، علیرضا گل‌محمدی در سفر به مراغه اظهار کرد: نیمی از افزایش تولید محصولات کشاورزی کشور، نتیجه مستقیم فعالیت‌های تحقیقاتی و پژوهشی انجام‌شده در این حوزه است.

وی با اشاره به نقش فناوری‌های نوین در این مسیر افزود: در حال حاضر بیش از ۶۰۰ شرکت دانش‌بنیان در بخش کشاورزی فعال هستند و سامانه هوشمند الگوی کشت نیز در ماه‌های آینده راه‌اندازی خواهد شد.

گل‌محمدی همچنین از تولید ۹۸ درصد هسته‌های اولیه بذر مورد نیاز کشور توسط محققان این سازمان خبر داد و گفت: دستیابی به خودکفایی در تولید بذر و افزایش بهره‌وری در بخش کشاورزی، از ثمرات مستقیم این تحقیقات است.

رئیس سازمان تحقیقات کشاورزی با تأکید بر اهمیت پژوهش در پایداری امنیت غذایی کشور، خاطرنشان کرد: تلاش شبانه‌روزی محققان باعث شده تا کشور در تولید بذر ارقام مختلف به سطح بالایی از خوداتکایی دست یابد.

وی در ادامه با اشاره به چالش کمبود بارندگی در سال‌های اخیر گفت: با معرفی ارقام مقاوم، عملکرد گندم در اراضی دیم به بیش از دو تن در هکتار افزایش یافته است.

گل‌محمدی از موفقیت‌های مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم در توسعه ارقام مقاوم به خشکی، بیماری‌ها و تغییرات اقلیمی نیز خبر داد و تصریح کرد: این دستاوردها نقش مهمی در افزایش تولید در مناطق دیم‌خیز کشور داشته‌اند.

وی در پایان از کشاورزان خواست با بهره‌گیری از یافته‌های تحقیقاتی، ضمن افزایش بهره‌وری، از تنش‌های ناشی از خشکسالی عبور کنند.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده بیشتر