پایگاه خبری هامپوئیل
0

زیاده‌روی در شبکه‌های اجتماعی توهم‌زا است!

زیاده‌روی در شبکه‌های اجتماعی توهم‌زا است!
بازدید 34

تحقیقات جدید پژوهشگران دانشگاه سیمون فریزر نشان می‌دهد که استفاده بیش از حد از شبکه‌های اجتماعی با افزایش خطر ابتلا به اختلالات روانشناختی مانند توهم، خودشیفتگی و اختلال بدشکلی بدن ارتباط دارد.

به نقل از Phys.org، این مطالعه که در نشریه BMC Psychiatry منتشر شده است، نشان می‌دهد که توهمات روانی از شایع‌ترین اختلالات ناشی از مصرف بیش از حد شبکه‌های اجتماعی هستند. این توهمات شامل:

  • خودشیفتگی (نارسیسم) – احساس برتری و اهمیت بیش از حد فردی.
  • اروتومانیا – تصور نادرست از علاقه یک فرد مشهور به خود.
  • اختلال بدشکلی بدن – نگرانی غیرمنطقی درباره نقص‌های ظاهری.
  • بی‌اشتهایی عصبی (آنورکسی) – توهم درباره اندازه و وزن بدن.

چرا شبکه‌های اجتماعی توهمات را تشدید می‌کنند؟

دکتر برنارد سرسپی، استاد زیست‌شناسی، می‌گوید:
محیط شبکه‌های اجتماعی به‌گونه‌ای است که توهمات می‌توانند به‌راحتی شکل بگیرند و به دلیل نبود فرآیندهای کنترل واقعیت، ماندگار شوند.

اثرات بلندمدت استفاده از شبکه‌های اجتماعی بر سلامت روان

این تحقیق تأکید می‌کند که شبکه‌های اجتماعی به‌تنهایی عامل بروز اختلالات روانی نیستند، اما ترکیب آن‌ها با ایزوله شدن افراد در دنیای واقعی، زمینه‌ساز هویت‌های توهمی و تشدید اختلالات روانشناختی می‌شود.

درحالی‌که پلتفرم‌های اجتماعی می‌توانند احساس همبستگی ایجاد کنند، اما افرادی که در معرض خطر بیماری‌های روانی هستند، بیشتر از دیگران تحت تأثیر پیامدهای منفی آن قرار می‌گیرند.

ویژگی‌های شبکه‌های اجتماعی که توهمات را تقویت می‌کنند

محققان هشدار می‌دهند که بسیاری از اپلیکیشن‌ها و شبکه‌های اجتماعی پرطرفدار، به‌طور ناخواسته توهمات ذهنی و جسمی را تشدید می‌کنند. تفاوت عمیق بین تعاملات آنلاین و ارتباطات واقعی باعث می‌شود که کاربران کمتر تحت تأثیر واقعیت‌های فیزیکی و احساسی قرار بگیرند و بیشتر در دنیای توهمی خود غرق شوند.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده بیشتر