پایگاه خبری هامپوئیل
0

روغن های خوراکی، جرقه‌ای برای رشد سرطان تهاجمی

روغن های خوراکی، جرقه‌ای برای رشد سرطان تهاجمی
بازدید 23

مصرف بیش از حد روغن پخت‌وپز می‌تواند احتمال ابتلا به سرطان را افزایش دهد؛ بر اساس مطالعه‌ای از مؤسسه پزشکی ویل کرنل.

این مطالعه در تاریخ ۱۴ مارس در مجله Science منتشر شد، پس از آنکه پژوهشگران متوجه شدند اسید لینولئیک، یک اسید چرب امگا-۶ که در روغن‌های گیاهی و دانه‌ای یافت می‌شود، می‌تواند نوعی زیرگروه تهاجمی از سرطان سینه به نام «سرطان سینه سه‌گانه منفی» (TNBC) را تقویت کند.

TNBC به دلیل رشد و گسترش سریعش شناخته می‌شود و گزینه‌های درمانی محدودی دارد. این نوع سرطان در زنان زیر ۴۰ سال شایع‌تر است و حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد از کل موارد سرطان سینه را تشکیل می‌دهد. طبق آمار انجمن سرطان آمریکا، نرخ بقای این بیماری ۷۷ درصد است.

بر اساس مقاله‌ای از The Conversation، اسید لینولئیک برای پستانداران ضروری تلقی می‌شود و نقش‌های حیاتی در تنظیم التهاب، سلامت پوست و ساختار غشای سلولی ایفا می‌کند. با این حال، از دهه ۱۹۵۰ تاکنون، مصرف این نوع چربی به‌ویژه از طریق روغن‌های دانه‌ای در غذاهای سرخ‌شده و فرافرآوری‌شده بیش از حد افزایش یافته است.

دکتر جان بلندیس، نویسنده ارشد این مطالعه و پژوهشگر سرطان در مؤسسه پزشکی ویل کرنل، به نیویورک پست گفت:
«یافته‌ها به‌معنای اجتناب کامل از روغن‌های دانه‌ای نیست، بلکه بر مصرف متعادل و انتخابی آن‌ها، به‌ویژه برای افراد در معرض خطر بالا، تأکید دارند.»

اسید لینولئیک در روغن‌های دانه‌ای مانند روغن کلزا، ذرت، پنبه‌دانه، هسته انگور، سویا، آفتابگردان، گلرنگ و برنج یافت می‌شود.

این روغن‌ها سرشار از اسیدهای چرب امگا-۶ هستند اما مقدار امگا-۳ کمتری دارند. این عدم تعادل می‌تواند منجر به بروز التهاب در بدن شود، به گزارش نیویورک پست.

بنابراین، دکتر بلندیس در این مقاله توضیح می‌دهد که بهترین راه برای حفظ سلامتی، داشتن «رژیم غذایی متعادل و مبتنی بر غذاهای کامل» است؛ چرا که این رویکرد «یکی از ارکان مهم پیشگیری از سرطان» به‌شمار می‌رود و «استراتژی‌ای است که همه می‌توانند از آن پیروی کنند».

لینک منبع خبری : masslive

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده بیشتر