پایگاه خبری هامپوئیل
0

افزایش ۲۲ درصدی تولید گردو در آذربایجان شرقی: مقام دوم کشور

افزایش ۲۲ درصدی تولید گردو در آذربایجان شرقی: مقام دوم کشور
بازدید 43

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از افزایش ۲۲ درصدی تولید گردو در این استان نسبت به سال گذشته خبر داد و اعلام کرد که آذربایجان شرقی در حال حاضر مقام دوم تولید گردو در کشور را به خود اختصاص داده است.

مسعود جعفرنژاد گفت که پیش‌بینی می‌شود امسال ۳۴ هزار تن گردو در استان تولید شود، در حالی که تولید سال گذشته تنها ۲۸ هزار تن بود.

او همچنین سطح زیر کشت گردو در استان را ۱۸ هزار و ۵۰ هکتار اعلام کرد و افزود: از این مساحت، ۱۷ هزار و ۴۶۳ هکتار باغ‌های بارور و ۵۸۷ هکتار نیز غیربارور هستند.

مدیر امور باغبانی ادامه داد که متوسط عملکرد گردو در آذربایجان شرقی ۱.۶ تن در هکتار است، در حالی که در باغات نمونه این رقم به ۶.۸ تن در هکتار می‌رسد.

جعفرنژاد با اشاره به اینکه این محصول در اکثر شهرستان‌های استان تولید می‌شود، تصریح کرد که شهرستان عجب شیر با ۳ هزار و ۴۳۳ هکتار باغ گردو، مقام اول را در استان دارد.

وی بیان کرد که شهرستان‌های مراغه، اسکو و آذرشهر به ترتیب در رتبه‌های دوم، سوم و چهارم قرار دارند.

جعفرنژاد به معرفی مهم‌ترین ارقام گردو کشت شده در استان پرداخت و ارقام بذری، چندلر، فرنور، فرانکت، هاوارد، خوشه و ژنوتیپ‌های برتر منطقه را نام برد. وی همچنین اشاره کرد که عوامل مؤثر در موفقیت کشت گردو در این استان شامل خاک حاصلخیز، آب و هوای سرد و کوهستانی، بارش برف و باران، فصول سرد طولانی و ارتفاع مناسب از سطح دریا هستند.

او با اشاره به این که حدود ۸۰ درصد از گردوی تولیدی استان به‌صورت تازه‌خوری مصرف می‌شود و ۲۰ درصد در صنایع تبدیلی به کار می‌رود، افزود: کیفیت بالای مغز گردوهای استان، طعم منحصر به فرد و درصد روغن بالا، این محصول را در مقایسه با سایر استان‌ها متمایز کرده است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اعلام کرد که به دلیل کیفیت بالای گردو و طعم ممتاز آن، این محصول به استان‌های همجوار و همچنین کشورهای حوزه خلیج فارس، آسیای میانه و روسیه صادر می‌شود.

جعفرنژاد تصریح کرد که گردو به خاطر خشک بودن محصول و امکان نگهداری و فروش آن در زمان‌های مناسب و در بازارهای هدف، دارای اهمیت ویژه‌ای است. این محصول در صنایع تبدیلی، در تهیه کیک و شیرینی و همچنین به عنوان میوه‌های آجیلی و خشک مورد استفاده قرار می‌گیرد و از نظر ارزآوری و صادرات نیز نقش مهمی ایفا می‌کند.

وی در ادامه به تغییرات آب و هوایی و بروز خشکسالی اشاره کرد و گفت که افت شدید سطح آب‌های زیرزمینی، به ویژه در حاشیه دریاچه ارومیه، سبب شده است که درختان گردو نتوانند به منابع آب زیرزمینی دسترسی داشته باشند. این وضعیت، ضعف عمومی درختان گردو را به دنبال داشته و شرایط را برای افزایش جمعیت آفت پروانه کرم خراط مهیا کرده است.

جعفرنژاد همچنین به طرح سرشاخه‌کاری درختان گردو با استفاده از ارقام اصلاح شده اشاره کرد و گفت که این طرح در حدود هزار هکتار از باغات استان اجرا شده و در سال جاری نیز در ۱۵۷ هکتار با ارقام چندلر، فرنور، فرانکت و سایر ژنوتیپ‌های محلی ادامه دارد.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاهده بیشتر